Jelszóigénylés

Óriási csatában kétszettes előnyről kaptunk ki

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 21., vasárnap
Sok energiát vettek el a felzárkózások, vereséggel kezdte a rájátszást női NB II-es csapatunk.

Elképesztő izgalmakat hozó rangadóval kezdődött az NB II rájátszása a Vidux-Szegedi RSE számára. Felnőtt női csapatunk szoros végjátékokat nyerve 2:0-ra vezetett, mégis ötszettes csata lett a derbiből, amely végén sajnos a Kispest örülhetett a győzelemnek.Az első labdameneteknél még érezhető volt egy kis izgatottság, talán a rájátszás miatt, majd 10:5-ös vendég vezetésnél időt is kért Tátrai Sándor. Csak néhány apróságot kellett tisztázni, és beindult a szegedi szekér, Kovács-Fiskus Fanni szervái után már csak két pont volt a hátrányunk. Folytattuk az egyre higgadtabb és pontosabb játékot, meg is lett a jutalma: 17:16-nál átvettük a vezetést. Szép feladások és kemény ütések révén továbbra is tartottuk a lépést, majd 22:22-nél jött a hajrá. Két vendég hiba és egy háríthatatlan hazai ütés után meg is szereztük a vezetést!

A második szettet ugyanúgy kezdtük, mint az elsőt, 6:0-ra meg is lépett a Kispest. “Magunkat verjük meg” – szólt Tátrai Sándor tömör összegzése, a fejmosás pedig hatott. Fürdök Lilla szervái után, olykor hosszabb labdameneteket is nyerve 6:6-nál már egyenlítettünk is. A fővárosi rivális remekül helyezett ütésekkel irányította a játékot, de meglépni szerencsére nem hagytuk, majd sokat jelentett, hogy 17:15-ös vendég vezetésnél egy maratoni hosszúságú labdamenetet nyerünk meg. 21:21-nél be is értük a Kispestet, majd Kovács-Fiskus Fanni, dr. Szalenko-Tőkés Ágnes és Szatmári Júlia ügyes ütéseivel még közelebb jutottunk a győzelemhez.

A szetteket tekintve tehát már 2:0-ra vezetünk, ennek tudatában a harmadik játékrészt már higgadtabban kezdtük, végre nem kellett energiát pazarolni felzárkózásra. Sőt, mi vezettünk, így 10:7-nél kicsit tanácstalannak tűnt a Kispest, mi pedig érezhetően elkaptuk a fonalat, lelkesítő hangerővel örültünk minden pontnak. Tartottuk a három-négy pontos előnyt, így fordultunk a hajrára, amely eddig nekünk kedvezett. Sajnos ismét izgulni kellett, hiszen négypontos hátrányból felállva 21:21-nél egyenlítettek a vendégek. Ez a kiengedés megbosszulta magát, ugyanis a folytatásban nem tudtuk zsinórban harmadszor is szoros végjátékot nyerni.
A Kispest összeszedettebb volt a negyedik szett elején, hullámzó játékunk miatt újra futni kellett az eredmény után. Mintha elment volna a bátorságunk, ütések helyett többször is simán blokkolható ejtésekkel próbálkoztunk. Zsinórban nyerte a labdameneteket a Kispest, már 18:9-ra vezetett, mire megtört a szegedi jég. Tízpontos hátrány után volt egy nagyobb fellángolásunk, de így is jöhetett az ötödik szett.

Lehengerlően kezdett a Kispest, gyorsan ötpontos előnyhöz jutott. Tátrai Sándor még ekkor is azt mondta tanítványainak: bátor játékkal lehet nyerni! Az SZRSE-virtus meg is mutatkozott, zsinórban öt ponttal egyenlítettünk! Sajnos ez nem volt elég, hiszen a folytatásban ismét felülkerekedett a Kispest, majd a vendégek öt meccslabdájából csak egyet tudtunk hárítani.

Tátrai Sándor: – Rengeteg energiát felemésztett, hogy négy szettben is öt-hat pontos hátrányból kellett felzárkózni. Fejben és fizikálisan is sokat jelent ez, magunknak köszönhetjük, hogy többször is elengedtük a Kispestet. Persze büszke is vagyok a lányokra, hogy mindannyiszor így küzdöttek, csak sajnálom, hogy ezzel nem tudtuk megtörni az ellenfelet és nem merítettünk belőle elég lelki erőt. A küzdenitudásban rutinosabb volt a Kispest, nem törtek meg akkor sem, amikor kétszettes hátrányban a harmadik szett nagy részében is irányítottunk. Csapatként nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de mi sem eléggé aknáztuk ki az elmúlt három NB II-es év rutinját, olykor mintha elfelejtettük volna, mit is tanultunk az előző szezonokban. 3:0-ra nyerhettünk volna, de magunknak tettük nehézzé a meccset. Bátortalanul ejtegettünk a magas blokkokra, pedig két szettig remekül játszottunk. Sajnálom, hogy másodedző kollégám, Molcsányi Petra nem tudott velünk lenni, rengeteget jelentett volna a jelenléte, mentálisan és taktikailag is.


Női NB II Bajnokság Kelet Felsőház, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Kispest SE 2:3 (25:22)(25:23)(23:25)(18:25)(10:15)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Nagy Mína, Hűse Zsófia, Szatmári Júlia, Fürdök Lilla, dr. Fürdök Nóra, Kovács-Fiskus Fanni. Csere: Kiss Boglárka (libero), Nyers Noémi, Bálint Viktória, dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kertai Júlia, Farkas Antónia, Sipka Bernadett, Andó Viola (libero).
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com