Jelszóigénylés

Kihasználta a hazai pálya előnyét a Kispest

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 26., vasárnap
Nem sikerült győzni a Vidux-Szegedi RSE női csapatának

Győzni utazott a fővárosba a Vidux-Szegedi RSE női csapata, de végül vereséggel távoztak Munstermannék a Kispest otthonából. A hazaiak 3-0-s győzelemmel szerezték meg a 3 pontot.

Nagyon komoly mérkőzésre készült a Vidux-Szegedi RSE női csapata. Milodanovic Andrea együttese a fővárosba, a Kispest otthonába látogattak, nem titkolt győzelmi tervekkel. A két csapat ugyanis az NB I tabellán egymás mögötti helyet foglalta el a mérkőzés előtt, és az eddigi teljesítményeket látva mindkét csapatnak életbevágó volt, hogy ma győztesként távozzon a pályáról.

Nem kezdte rosszul az első szettet a Szeged, 7-6-os állásig fej-fej mellett haladtak, ekkor tudott először ellépni a hazai gárda. Munstermann ponterősen játszott, s bár többen próbáltak csatlakozni hozzá, 14-9-es állásnál időt kellett kérnie Milodanovic Andreának. A két csapat közötti különbség ugyan csökkent, de nem jelentősen. 17-14-nél hazai, majd 20-14-nél szegedi időkérés következett. Ez utóbbi felrázta a Tisza-parti lányokat, Bálint és Munstermannak köszönhetően 4 egymást követő szegedi pont következett. Bár Kovács-Fiskus, Hűse és Munstermann vitte hátán a csapatot, 23-21-re fel is jöttek, de Gyűrűs befejezte a szettet, amit így 25-21-re a Kispest nyerhetett.

A második játszmát nagy lendülettel kezdték a hazaiak, 4-1-nél időt is kért a Vidux-Szegedi RSE. A rövid szünet nem zökkentette ki a hazaiakat, akik 7-1-re növelték az előnyt. Bár próbált kapaszkodni a Szeged, a kispesti lányok gyorsan letörték a lelkesedést, és rövid idő alatt 20-13 állt az eredményjelzőn. Váltott pontokat követően 3 egymás utáni szegedi hibának köszönhetően már 23-16 volt az állás, majd Aleksikjnek köszönhetően 25-18-ra ezt a szettet is behúzták a hazaiak.

A harmadik játszmára egy egészen más Szeged állt ki a pályára, hiszen egy szép 3-0-val kezdtek, s bár 4-3-ra átvette a vezetést a Kispest, egy újabb Munstermann-Kovács-Fiskus szériának köszönhetően 7-7-es állás állt a kijelzőn. Egészen 21-22-ig váltakozva estek a pontok, amikor Horváthnak és Lefforge-nak köszönhetően már 21-24-re állt a Szeged! Egy pont kellett volna ahhoz, hogy folytatódjon a találkozó, de a hazai időkérést követően Kőszegi és Lisztes vezetésével 24-24-re módosította az állást a Kispest. Időt kért a Szeged, hogy legyen esély a szettnyerésre, de Aleksikj nem engedte, Kőszegi pedig rövidre zárta a szettet, amit így 26-24-re nyertek a hazaiak.

Folytatás egy hét múlva hazai pályán a Gödöllő ellen. Addig fel kell állni ebből a vereségből, és előre tekinteni!

Milodanovics Andrea: - Kikaptunk egy olyan meccsen, ahol a minimum a pontszerzés lett volna az elvárható, de ezt a meccset meg kellett volna nyerni. A sport a hitről szól. Ha nincs hited, akkor lehetsz te a világ legjobbja, akkor is veszíteni fogsz. Tudom, hogy nagyon jó csapatom van, játékosállományban nagyon erősek vagyunk, de egyszerűen képtelenek vagyunk elhinni, hogy mi nyerni is tudunk. Amíg kétségbe esett arccal megyünk fel a pályára, addig nem fog működni ez az egész. Ma pont ugyanez történt. Azt látom, hogy amikor tét nélküli a mérkőzés - azaz nálunk erősebb, Top3-as vagy Extraligás csapattal játszunk - akkor nagyon jó röplabdát mutatunk be, pontokat szerzünk, erőteljesen támadunk. De azokon a meccseken, ahol lenne esélyünk, és aminek van tétje, ott egyszerűen bepánikolunk. Úgy megyünk be a pályára, hogy azok a dolgok se mennek, amiket begyakoroltunk és megbeszéltünk. Ma is pontatlanok voltunk, nem volt erő a támadásainkban, nem tudtuk befejezni a pontokat. Így nem lehet játszani, és így nem lehet nyerni. Nagyon csalódott vagyok, mert megvolt a lehetőségünk, ott volt a kezünkben mert nagyon sokat készültünk erre, csak nem tudtunk élni vele. A Kispest nagyon bevállalósan játszott, mi pedig rengeteg hibával, és így, hogy nem vállalunk rizikót, nem lehet sem játszani, sem nyerni.


Kispest SE – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25-21, 25-18, 26-24)

Női NB I, alapszakasz, 7. forduló, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok. Vezette: Szarka, Jámbor. Néző: 104.
Kispest SE: Gyűrűs, Kőszegi, Törköly, Lisztes, Bakai, Molnár T. Csere: Horváth F. (liberó), Uhlmann (liberó), Rózsa, Pedranzini, Gintli, Aleksikj, Puskás, Rácz. Vezetőedző: Takács Gergely.
Vidux-Szegedi RSE: Lefforge, Kádár, Munsterman, Hűse, Bálint, Kovács-Fiskus. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Kujundzic (liberó), Fürdök L., Fürdök N., Kiss N., Dányi, Horváth D. Vezetőedző: Milodanovic Andrea, másodedző: Piti Richárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com