Jelszóigénylés

Hűse Zsófia: sok éve benne volt a csapatban a feljutás

Megosztás:
Megjelent: 2023. szeptember 28., csütörtök
Hollandiából szurkolta végig az SZRSE NBI-es feljutását

Erasmusos hollandiai útja miatt a tavalyi szezon végén csak távolról élhette meg az NBI-es feljutást Hűse Zsófia, az SZRSE női csapat játékosa, és az SZTE GTK hallgatója. Nagyon szurkolt a lányoknak, hiszen a feljutás nem egy meccsen dőlt el, az mindig egy hosszabb folyamat eredménye. Így elvitathatatlan érdemei vannak Zsófinak is a továbbjutás megszerzésében.


- Számítottam rá, hogy a végén nem leszek a csapattal, de más időpontban nem tudtam élni az Erasmus lehetőséggel – mondta Hűse Zsófia, aki a SZRSE női csapatának feljutását Hollandiából élte meg, de a lányok szezonvégi szereplését is végig követte. Az SZTE GTK hallgatójaként élhetett a külföldi tanulás lehetőségével, amelyet semmiképp sem szeretett volna kihagyni. Szerencse, hogy a röplabdától sem kellett teljesen elszakadnia. – Véletlen, de szinte érkezés után azonnal találtam egy hobbicsapatot, ahol tudtam játszani. Tényleg hobbi csapat volt, mert még szinten tartásnak sem mondanám, még most is érzem, hogy vissza kell gyorsuljak – mesélte mosolyogva Zsófi a kint létről.

Zsófi szerint az SZRSE évek óta mindig egy lépéssel közelebb ért az NB I kapujához. - Tavaly előtt voltunk a legközelebb a feljutáshoz, de igazából minden évben ott lépdelt már a csapat az NB I küszöbén, és mostanra sikerült átlépni ezt a küszöböt – hangsúlyozta.


A feljutást éppen ezért nem teherként, hanem hatalmas motivációként élik meg, hiszen régóta vártak már erre a szezonra. Minden egyes meccs izgalmasnak, kiélezettnek és kellőképpen nehéznek ígérkezik. – Úgy is mondhatnánk, hogy tavaly egy igazán nehéz meccsre készültünk, most pedig mind ilyen lesz – fogalmazott. A felelősséget érzik, de bátran állnak a feladat elé.

Két edzőmeccsen vannak túl a csapattal, a szegedi Vidux kupán és előző héten az UTE otthonában játszottak. Innen pedig az edzéseké, a hibák kijavításán van a sor, hiszen rövidesen már a szezon első meccsén lépnek pályára október elején.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com