Jelszóigénylés

Történelmi siker a Magyar Kupában: Tatabányán jutott 16 közé a női csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2023. október 18., szerda
Az SZRSE történetében először szerepelt női csapat a Kupában

Óriási játékkal, három szettben győzte le a fiatalokkal teletűzdelt Vidux-Szegedi RSE női csapata a TRSE-t idegenben, a Magyar Kupa selejtezőjében. Ezzel eldőlt, hogy az SZRSE történetének első női Magyar Kupa szereplésében már biztosan a legjobb 16 között végeznek a szegedi lányok!

 

Nem várt könnyű hét a Vidux-Szegedi RSE női csapatára, akik a BVSC-Zugló ellen elszenvedett vereség után a hét közepén a Magyar Kupa selejtezőjét idegenben, a Tatabánya otthonában kezdték. Milodanovic Andrea vezetőedző összeszedettséget várt csapatától, hiszen mint mondta, sok hibát kell kijavítani az MK meccsig. A Tatabánya egy rutinos, erős csapat. Így nagy erőpróba elé állította a meccs a lányokat.

Ha élhetünk ilyen hasonlattal, vadmacskaként küzdöttek a lányok a sikerért. Több alapember hiánya is nehezítette a szegediek dolgát, így Milodanovic Andrea a fiatalabb, U17-es korosztályból hozott át játékosokat. Így például a 15 éves Kalmár Léda végig játszotta a meccset, és hasznos, stabil játékával jócskán kivette a részét a sikerből. Ahogy a felnőtt csapat játékosai is, akik a vállukon vitték a csapatot. Egy szóval mindenki olyan lehengerlő teljesítményt nyújtott, amely hozzájárult ehhez a nem mindennapi sikerhez. Nem mindennapi, hiszen az SZRSE történetében női csapat még nem szerepelt a Magyar Kupában. De ez az év ilyen, a parádés, NB I-es szezonrajt után a Magyar Kupában is lehengerlő rajtot vettünk.

Bár a szettek szorosan alakultak, a szegedi lányok megmutatták, milyen az, amikor igazán odateszik magukat. Szép labdamenetek, magabiztos befejezések jellemezték a találkozót. A 3. szett simábban alakult, ahol nagy pontkülönbséggel győzött Milodanovic Andrea csapata.

Ez a győzelem hatalmas lendület adhat a lányoknak a hétvégi megmérettetésre, amikor a fővárosban a TFSE-vel találkoznak. A Magyar Kupa következő fordulójában, a 16 között pedig igazi nagyágyú lesz a Vidux-Szegedi RSE ellenfele, ugyanis az Extraligában szereplő Kaposvárral játszanak a Tisza-parti lányok.

Milodanovics Andrea: Szívből gratulálok a lányoknak, hiszen nehéz és végig kiélezett meccset játszottunk, de szerencsére számunkra végződött jól a találkozó és 3:0-ra nyertünk. Igazi történelmi siker, hiszen az SZRSE történetében még nem szerepelt női csapat a kupában. Több alapember hiányzott, amely megnehezítette a dolgunkat, de az U17-es csapatból felhozott játékosok nagyon érett, erős játékkal vették ki maximálisan a részüket a sikerből. Például a 15 éves Kalmár Léda, aki végig játszotta az egész találkozót. Nagy gratuláció a felnőtt csapat tagjainak, akik vállukon vitték a csapatot így, hogy többen hiányoztak a kezdő játékosok közül. A következő forduló egy egészen más szint lesz, hiszen a Kaposvárral játszunk, akik Extraligás csapat. Most örülünk ennek a sikernek, és annak is örülünk, hogy a következő körben ilyen szintű meccset is fogunk tudni játszani.



TRSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (23-25, 22-25, 17-25)
Női Magyar Kupa, selejtező, Tatabánya, Árpád Gimnázium. Vezette: Takács Á., Kósa D. Néző: 132.
TRSE: Kocsis, Balabás, Csutortás, Horváth E., Nagy A., Sinai. Csere: Zoltán A. (liberó), Szabó L. (liberó), Torma, Kovács G., CSóka, Velő. Vezetőedző: Szabados István, másodedző: Bódis Attila, Zarándi Szabolcs.
Vidux-Szegedi RSE:Lefforge, Hűse, Bálint, Kovács-Fiskus, Lengyel, Kalmár. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Nagy L. (liberó), Mányai, Horváth D. Vezetőedző: Milodanovics Andrea, másodedző: Piti Richárd. Masszőr: Zana Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com