Jelszóigénylés

Újra bizonyították: bárkivel felveszik a versenyt az U15-ösök

Megosztás:
Megjelent: 2024. május 7., kedd
Az U12-es lányokat sérülések és betegségek is hátráltatták a hétvégén

Tehermentesen állhattak pályára a Szegedi RSE U15-ös csapatai. A fiúk biztosan, hiszen az már korábban eldőlt, hogy döntőben vannak. Ennek fényében küzdelmes meccseket vívtak, és komolyan vették a feladatokat azokkal a csapatokkal szemben, akikkel újra megmérkőznek majd a döntőben. Az U15-ös leány narancs csapatnak "csak" egy meccset kellett nyerni a hétvégi kettőből, amit a nyitó fordulóban, a BVSC ellen hoztak is a lányok. Bár a második meccset elvesztették, olyanok is játéklehetőséghez jutottak, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Az U12-es lányoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen betegségek és sérülések is nehezítették a hétvégi tornájukat. Három meccsükből egynél kifejezetten közel voltak a győzelemhez.

Csonka kerettel kellett kiállnia a Szegedi RSE U12-es leány csapatának a hétvégén. A lányok nem hitték el, hogy így is lehet keresnivalójuk a pályán, így ellenfeleik könnyen kihasználták a dekoncentráltságukat. Pedig a CSRC U12 lány csapata ellen nagyon szoros, 1-2 pont különbségű találkozót játszottak.

Váradi Zoltán: - Számítottunk rá, hogy nehéz meccsek előtt állunk, de sokban nehezítette a dolgunkat, hogy nem tudtunk a teljes kerettel kiállni, ugyanis sérülések és betegségek is hátráltatták a csapatot. Ezt meg is érezték a lányok, mert mintha előre elkönyvelték volna, hogy így nem nyerhetnek. Ettől az ellenfeleinkben sokkal jobban égett a győzni akarás. Nem játszottuk a saját játékunkat. Az ellenfeleknek gratulálok, mi pedig dolgozunk tovább!


Leány U12 Kismini Bajnokság III. osztály Közép ’A’ középszakasz, Budapest
Szegedi RSE – GRC 0:3 (17-25, 7-25, 11-25)
Szegedi RSE – CSRC U12 lány 1:2
(21-25, 26-24, 23-25)
VSD B
 – Szegedi RSE 2:1 (25-23, 20-25, 25-12)
Szegedi RSE
: Fritz Nóra, Hackler Milla, Kőmíves Csenge Sára, Fülöp Laura, Panker Annabella, Nagy-György Blanka, Soós Regina Anna. Vezetőedző: Váradi Zoltán.
A Szegedi RSE U15-ös Leány Narancs csapata úgy utazott el a hétvégére, hogy tudták, vasárnap egy mérkőzést kell nyerni ahhoz, hogy a döntőbe jutás biztos legyen. Mindjárt be is zsebelték a lányok a BVSC ellen, így a Kispest ellen mindenki játéklehetőséghez jutott.

Dávid Tibor: -A BVSC-Zugló ellen a mérkőzés elején sorozatos hibák miatt hátrányba kerültünk, de folytatásban sikerült gyorsan magunkra találni és már vezettünk is. Ezt az előnyt növelni tudtuk és nagyobb arányú győzelemmel zártuk az első játszmát. A második szettben szintén magabiztosan vezettünk és hasonló volt a játék képe. Sajnos ebben a játékrészben egy térdsérülés megosztotta a játékosok figyelmét és a folytatásban nem volt lehetőségünk a center poszton cserélni. A harmadik játékrészben megfordult a játék képe, és a szett elején a zuglói csapat nagyobb arányú vezetést szerzett, amit a feljavuló BVSC-s játék mellett nem tudtuk ledolgozni. A negyedik szett közepéig fej-fej mellett haladtunk, de utána átvettük a vezetést és sikerült megnyerni a találkozót.
A Kispest SE ellen az eredménytől függetlenül már a döntőben voltunk, ezért több játéklehetőséget kaptak azok a játékosok, akik a szezonban kevesebbet játszottak. Jól kezdtük a mérkőzést és egészen 20:19-ig vezettünk, de itt beragadtunk és nyitásfogadási hibák miatt elveszítettük a játszmát. A második szettben sajnos végig hátrányban voltunk és a szett közepén már akkora előnyt szerzett a Kispest, amit már nem tudtunk ledolgozni. A harmadik szettben a kezdőjátékosok kaptak lehetőséget és így szorosabb lett a játszma, egészen 20-20-ig, de a Kispest jobban akarta a győzelmet és mi nem tudtunk koncentrálni. Rengeteget hibáztunk amivel a Kispest bátor játékát segítettük.
Gratulálok a lányoknak a döntőbe jutáshoz, de nem örülök a Kispest elleni vereségnek. Készülünk a döntőre és remélem a lányok ebből a nem várt vereségből tanulnak.


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OB, II. osztály, Kelet középszakasz, 
BVSC-Zugló U15 – Szegedi RSE Narancs 1:3 (13-25, 19-25, 25-21, 18-25)
Szegedi RSE Narancs – Kispest SE A 0:3 (20-25, 15-25, 22-25)

Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Gigacz Réka, Jámbor Enikő, Antós Lilla Katica, Palencsár Miléna, Wodala Ágnes, Herédi-Szabó Nóra, Kőmíves Eszter Anna, Czakó Szofi, Papdi Boglárka, Kuncze Emma. Vezetőedző: Dávid Tibor

Kecskeméten várt komoly csata a Szegedi RSE Fiú U15-ös csapatára a középszakasz befejező fordulójában a házigazdák valamint a Miskolc ellen. Az már korábban eldőlt, hogy bejutottak az U15 döntőjébe, valamint az is, hogy ott a mostani ellenfeleik is a riválisok között lesznek, így a mostani fordulónak "csak" annyi tétje volt, hogy milyen emlékek maradnak majd bennük az egymás elleni mérkőzésekkel kapcsolatosan.

Strezeneczki Gyula: A Kecskemét elleni meccs első szettjében komoly küzdelem alakult ki a csapatok között, de mi tudtunk egy kicsit előrébb lenni. 19:16-os vezetésünknél, a hazai időkérést követően, kiestünk a ritmusból, a kecskeméti csapat közelebb tudott kerülni hozzánk, 22:20-ra ugyan még vezettünk, de időt kellett kérni, ugyanis az addigi fegyelmezett mezőnyvédekezésünk és a támadásbefejezéseink is felpuhultak. Az időkéréssel nem sikerült ellenfelünk lendületét megtörni, átvették az irányítást és 24:22-nél már nekik volt játszmalabdájuk. Az újabb időkérést követően azonban már "csak egy csapat ment vissza a pályára" és az a miénk volt! Koncentrált és lelkes játékkal fordítottunk és 26:24-re megnyertük a szettet. A második szettben a Kecskemét végig irányította a játékot, tisztességesen küzdöttek a fiúk, de nem sikerült megközelíteni ellenfelünket, 25:16 arányban a hazaiak nyertek és ezzel egyenlítettek. A harmadik szettben lemásoltuk a kecskeméti csapat előző szettben mutatott teljesítményét, 25:14 arányban tudtunk nyerni. Ismét a hazaiak következtek, a negyedik szettben újra a Kecskemét dominált, 25:14-re hozták a szettet és egyenlítették ki az állást 2:2-re. A döntő szettben mindig ellenfelünk járt elől, 8:5-ös előnyüknél cseréltünk térfelet. Innen még vissza tudtunk jönni. 9:8-nál ellenfelünk edzője időt kért. Nem sikerült "váltanunk", ellenfelünk 15:9-re nyerte a döntő szettet.
A mérkőzést követő rövid pihenő követően kezdtük második mérkőzésünket a Miskolc csapata ellen. Az első szettben akadozott a játékunk, amit a miskolciak rendre ki is használtak. 17:14-re ők vezettek, amikor is az időkérést követőn elkezdtek működni a nyitásaink, blokkal jól szűrtük az ellenfelünk támadásait, mezőnyben pedig lelkesen védekeztünk. 21:21-nél utolértük a miskolciakat, majd 25:21-re nyertük a nyitó szettet. A második és a harmadik szettekben nem engedtük ki a kezünkből az irányítást, végig vezetve 25:20 és 25:14-re nyertük a szetteket. A csereként beállt játékosok hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. A kecskeméti fordulón mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok, a fiúk bebizonyították, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt!
A szezon kezdetén célként tűztem ki a fiúknak a döntőbe kerülést. Ők a célt teljesítették! Innen kezdve teher már nincs rajtunk! Az elkövetkező három hétben azért dolgozunk majd, hogy a szoros szettekek mi tudjuk befejezni és hogy a döntőben minél tovább tudjunk menetelni, határok nélkül...


Tatár Mihály Fiú U15 OB, I. osztály középszakasz, Kecskemét
KESI-R.A. – Szegedi RSE  3:2 (24-26, 25-16, 14-25, 25-14, 15-9)
Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc  3:0 (25-21, 25-20, 25-14)

Szegedi RSE: Dávid Nataniel Mór, Draskóczy Ede István, Bálint György, Révész Boldizsár, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Tari Bence, Gyémánt Boldizsár, Meskula Máté, Papes Bence Bendegúz.Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com