Jelszóigénylés

A serdülő lányok minden fordulóban bizonyítják: a végsőkig küzdenek

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 21., kedd
Nehéz helyzetbe került az U17-es leány narancs csapat

A Szegedi RSE U17-es serdülő lány csapatai minden fordulóban bebizonyítják: a legnehezebb pillanatokban is képesek felállni, és csapatként, együtt és egymásért küzdeni. Ez legutóbb is pontosan így történt.

Nincs könnyű helyzetben a Szegedi RSE U17-es leány narancs csapata, ugyanis távolodni látszanak az osztályozós helyek. Persze a remény még nem veszett el, és ahogy edzőjük is fogalmazott, ami tőlük telhető, azt biztosan meg is fogják tenni. A hétvégi, miskolci tornát egy vereséggel és egy győzelemmel zárták. A második meccsen megmutatták, hogy olyan helyzetből is képesek egyedül felállni, ami sokszor még a profiknak sem megy.

Tátrai Sándor: - Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, kisebb csoda kellene, hogy elcsípjük az osztályozós helyek egyikét. Amit meg tudunk tenni, azt meg is fogjuk tenni. A lányok hozzáállása szuper, keményen dolgoznak minden edzésen. Ezért is sajnálom, hogy így alakult a szombatunk. A Szolnok ellen kellett volna a legjobban játszanunk, de az idei év legrosszabb játékát hoztuk. Az első szettben 11:3-ról sikerült 18:18-nál kiegyenlítenünk. 23:23-nál újabb lehetőségünk volt a szett megnyerésére, de a fontos pillanatokban, sorsforditó labdamenetekben mindig a Szolnok szerezte meg a pontot. Számítottam rá, hogy a második szett hasonlóan fog indulni, mint az első. Nagyon nehéz egy ekkora elveszitett drámából újra felállni és a legjobbunkat hozni. Teljesen szétestünk fejben, szétesett a játékunk, és bármennyire is küzdöttünk, dolgoztunk, nem sikerült semmi. Az ellenfelünk végig a legjobbját hozva, simán nyert ellenünk.
Viszont nagy szó, hogy egy ilyen nagy verés után fel tudtunk állni a következő meccsre! Minden tiszteletem a csapatomé, mert egymást támogatva, lépésről lépésre vissza találtunk a saját játékunkhoz. Az első szett még éppen ráment erre, de nem bánkódom emiatt, mert újra bizonyítottak a lányok, hogy egy igazai csapatot alkotnak, és önállóan felálltak egy olyan helyzetből, ami profi sportolóknak is nehéz lenne! A második szettől kezdve végig nyomás alatt tartottuk a Diósgyőr csapatát, akik nem adták fel egy pillanatra sem a meccset, es küzdöttek a végsőkig, de nem hagytuk, hogy újra lendületbe jöjjenek.

Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB II. osztály Kelet alapszakasz, Miskolc.
Szolnoki SPC - SZRSE Narancs 3:0 (25-23, 25-11, 25-15)
SZRSE Narancs - DVTK 3:1 (23-25, 25-17, 25-17, 25-11)
SZRSE Narancs:
Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Meszlényi Sára, Kóti-Kiss Noémi, Török Kata Gabriella, Gazdik Lilla, Keresztúri Maja Dorina, Balázs Piri Panna, Bicskei Janka Hedvig, Perényi Vivien. Vezetőedző: Tátrai Sándor.

Nehezen indult a hétvégi torna az U17-es leány serdülő fekete csapatának, de a második mérkőzést követően elmondhatják, hatalmas lépést tettek előre. Erősebb csapat ellen is képesek voltak görcs nélkül, felszabadultan röplabdázni, aminek az lett az eredménye, hogy az utolsó szettben már 19 pontot ütöttek.

Borsi Levente: - A kérésem a lányoktól az volt az előző fordulót követően, hogy minél többet kommunikáljanak a pályán, és legyenek egy kicsit határozottabbak. Az első szettben ennek megfelelően kezdtek, és a szezonban először sokáig 2-3 ponttal vezetni tudtunk ellenfelünk ellen. Ezt követően jött néhány buta hiba, amit követően elvesztettük a fejünk, ez kihatott végül az egész mérkőzésre. Továbbra is várunk az első szettgyőzelemre, gratulálunk a Kunhegyesnek.
A Szolnok elleni mérkőzés előtt felszabadult és örömteli játékot kértem. Nálunk nagyobb, erősebb csapat ellen sikerült végre jól érezni magukat a lányoknak, nem görcsöltek. A hab a tortán az utolsó szett volt, ahol 19 pontig sikerült jutni, nagyon sok szép labdamenettel és támadással. A mai fordulót követően azt gondolom, hatalmas lépést tettünk előre, büszke vagyok a csapatra. Külön öröm, hogy a cserék is jól szálltak be a meccsekbe.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB III. osztály KELET 'B' alapszakasz, Besenyeszög
TKKSE-SZRSE Fekete 3:0 (25-18, 25-11, 25-14)
SZRSE Fekete-Szolnoki SPC Kék 0:3 (8-25, 12-25, 19-25)
Szegedi RSE Fekete: Szakács Hédi Zoé, Kálmán Paulina, Rehák Fanni, Bakonyi Dorka, Szalai Dóra, Meszlényi Alíz, Bán Dorka Panna, Gergely Márta, Csapó Zsófia, Kovács Kira, Lajis Laura, Turi Alexandra. Vezetőedző: Borsi Levente.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com