Jelszóigénylés

Egymást segítve, egymásért küzdve váltak igazi csapattá az U15-ös együtteseink

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 28., kedd
Szegedi RSE U15-ös leány narancs csapata az osztályozóra hajt

Igazán embert próbáló hétvége várt a Szegedi RSE U15-ös gyermek csapataira. A leány narancsok hazai pályán arattak 2 szép győzelmet, amellyel újabb hatalmas lépést tettek az osztályozós helyek megszerzéséhez, míg az U15-ös fiúk a férfi röplabdázás "otthonában", Kecskeméten léptek pályára, a tabella első két helyezettje ellen.

A BVSC ellen nagyon rosszul kezdett a Szegedi RSE U15-ös leány narancs csapata, és a sorozatos hibák miatt gyorsan 1:6 állt az eredményjelzőn. Ezt a hátrányt nehezen tudták ledolgozni, de a játszma közepén Kőmíves Eszti, Eszik Janka, Gigacz Réka támadásaival sorozatban sikerült befejezni a támadásokat, így 13:14-nél utolérték ellenfelüket. Ezen a ponton sikerült is megfordítani az eredményt, és nagyobb előnyt szereztek a hajrára. 22:17-től sajnos sikerült kiengedni a kezükből az előnyt, ami miatt izgulhattak a végjátékban. 23:23 után megszerezték a szettlabdát, de nem tudták befejezni, így 26:24 lett a szett vége. A második és a harmadik játszma elején nagyon nagy előnyt szereztek, amit magabiztosan megtartottak. 25:11 és 25:8 játszmagyőzelmekkel zárták a mérkőzést.

A papíron könnyebb ellenfél ellen jól kezdett a csapat, annak ellenére, hogy az irányító játékosukat, és egyben csapatkapitányukat nélkülözni kellett. A támadóink megtalálták a helyeket, és sok pontot szereztek támadásból. Végig vezetve, 25:11-es játszmagyőzelmet könyvelhettek el. A második szett is jól indult, 17:16-ig vezettek, de ezen ponton mind támadásban, mind védekezésben sokat hibáztak, ami sajnos az ellenfélnek kedvezett. A hajrában 20:20-nál a sorozatos hibák miatt az ellenfél szerezhette meg a kellő 5 pontot. 3 rossz nyitásfogadás ebben a szakaszban nem fér bele. Sajnos a szettveszteség miatt a lányok elbizonytalanodtak, és a harmadik szett elején az ellenfél ezt ki is tudta használni. 16:17-es állásig végig vezettek a vendégek, de a hajrában is szoros volt a mérkőzés, 21:20 után az ellenfél kettő hibával segített nekünk a játszmagyőzelemhez. A negyedik szettben a lányok ismét magukra találtak, ami egy könnyebb szettet eredményezett, 14:5, 19:9, 23:13, 25:16.

Dávid Tibor: - Természetesen örülök a két győzelemnek és annak is, hogy mindenki pályára léphetett. Bevallom, nem könnyű 14 játékost beforgatni a mérkőzésekbe, de szerencsére sikerült megoldani, és a lányok is ügyesen megoldották a feladataikat. A BVSC elleni gyenge kezdést és a Dunakanyar elleni szettveszteség okát meg kell beszélnünk, mert az osztályozón nagyon stabil játékra lesz szükségünk. Gratulálok a csapatnak, hogy kiharcolta az osztályozó lehetőségét, ami nagyon nagy dolog, mert azt gondolom, hogy a csoportunkban 4 csapat nagy eséllyel indult az első két helyért. Ahhoz, hogy odaérjünk az osztályozót érő második helyre, nem fért bele nagyobb hullámvölgy.


dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB II.osztály Kelet alapszakasz, Szeged
Szegedi RSE Narancs - BVSC-Zugló U15 3:0 (26-24, 25-11, 25-8)
DKLSN 'A Szegedi RSE Narancs 1:3 (11-25, 25-20, 20-25, 16-25)
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Zsurka-Abonyi Sarolta, Gigacz Réka, Jámbor Enikő, Olasz Lola Izabella, Antós Lilla Katica, Palencsár Miléna, Wodala Ágnes, Herédi-Szabó Nóra, Kőmíves Eszter Anna, Czakó Szofi, Papdi Boglárka (liberó), Kuncze Emma (liberó).
Vezetőedző: Dávid Tibor.
Másodedző:
Váradi Zoltán.

A férfi röplabdázás fellegvárában, Kecskeméten rendezték meg az U15-ös bajnokság legutóbbi fordulóját. A Szegedi RSE U15-ös fiú csapata előbb a házigazda, és egyben a tabellát vezető Kecskemét ellen játszott parázs meccset, ahol 5 szettben sikerült győzni. Rövid pihenő után, a forduló előtt még a tabella második helyén álló Miskolc csapata következett. Itt már érződött a fáradtság a fiúkon, de így is erőn felül teljesítettek, és ha kicsin is múlt, de nem lett meg a második győzelem. Viszont igazi csapattá váltak, akik egymás segítve, és egymás sikereinek örülve küzdöttek minden egyes pontért, és egymásért!

Strezeneczki Gyula: - A házigazda ellen kezdtünk, akik a torna előtt vezették a tabellát. Az első játszmában végig sikerült ellenfelünk előtt haladnunk és szoros, színvonalas játékkal előnyhöz jutottunk. A második játszmában a Kecskemét került lépéselőnybe, 18:12-re elhúztak, de a fiúk nem adták fel. Lelkes játékkal 23:19-ről játszmalabdát is hárítva először egyenlítettünk, majd 25-nél már nekünk volt játszmalabdánk. Ellenfelünk sem adta fel, egyenlített, majd ismét ők jutottak előnyhöz 26:25-nél. Három pontot nyertünk sorozatban 28:26 ide, így már 2:0 volt a javunkra. A harmadik szettben újra együtt haladt a két csapat, 20:18-ra még mi vezettünk, a Kecskemét innen kevesebbet hibázott, és 25:23 arányban megnyet a szettet. A negyedik játszmában állva hagyott bennünket a Kecskemét, szinte hiba nélkül játszva 25:12-re nyerték a szettet. A rövid szünet és egy kis beszélgetés elég volt arra, hogy újult erővel álljanak fel a fiúk a pályára. Elhitték azt, hogy nyerhetünk, és komolyan tettek is érte. Nem volt elveszett labda, küzdöttek minden pontért, 15:12-re nyertünk!
Jól kezdtünk, és végig vezetve nyertük meg az első játszmát 25:17-re a Miskolc elleni második meccsen. A fordulás után a Miskolc másolta, amit mi csináltunk az első szettben, és egyenlített (25:18). A harmadik szettben komoly küzdelem alakult ki, mindkét csapat szinte mindent megtett a szett megnyeréséért. Nekünk sikerült jobban koncentrálnunk és 25:23 arányban nyertünk. Az eddire lejátszott 8 szett sajnos "megtette a hatását", a negyedik és ötödik szettekben már nem sikerült azt a magas szintű koncentrációt hozni, ami addig jellemezte a játékunkat. Fáradtan, sokszor hoztunk rossz döntéseket, amit egy Miskolc szintű csapat ellen nem lehet megtenni, és bár a fiúk tisztességesen küzdöttek, ellenfelünk először egyenlített, majd megnyerte a döntő szettet is.
Két nagyon komoly mérkőzést játszottunk Kecskeméten, számomra egyértelmű - és szerintem ezt a bennünket elkisérő maroknyi szülő is megerősíti - jó úton járunk.Tudunk egymásért küzdeni, egymásnak segíteni, a másik jó megoldásának örülni! CSAPAT lettünk! Büszke vagyok a fiúkra! Köszönöm a minket elkisérő szülők támogatását, szurkolását! 


Tatár Mihály Fiú U15 OGYB I.osztály alapszakasz, Kecskemét
KESI- R.A. - Szegedi RSE 2:3 (23-25, 26-28, 26-24, 25-12, 12-15)
Szegedi RSE - MEAFC-Miskolc 2:3 (25-17, 18-25, 25-23, 16-25, 9-15)

Szegedi RSE: Szőke Bence, Senkő Levente, Dávid Nataniel, Drakóczky Ede, Alexi Benjamin, Bálint György, Révész Boldizsár, Menyhárt Nimród, Tari Bence, Gyémánt Boldizsár, Meskula Máté, Papes Bence Bendegúz.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com