Jelszóigénylés

Bajnoki arannyal és negyedik hellyel zárták a szezont az U15-ösök

Megosztás:
Megjelent: 2024. május 28., kedd
A fiúk lemaradtak az éremről, de tisztességgel helyt álltak

Csodás bajnoki arannyal zárta a szezont a Szegedi RSE U15-ös leány narancs csapata, akik Fóton - esélyt sem hagyva az ellenfeleknek -  nyerték meg a bajnoki döntőt. Ahogy már többször bizonyították, a legnehezebb pillanatokban is nagyon koncentráltan, összeszedetten tudnak játszani. Némi szomorúság lehet az U15-ös fiúkban, akik végül a negyedik helyen zártak Miskolcon. Pedig nagy büszkeség, hiszen 34 csapatból a 4. legjobbak!

A Szegedi RSE U15-ös leány narancs csapata Fóton szerepelt a bajnokság döntőjében. A Székesfehérvár ellen nehéz dolgunk volt, mert képzett, jó játékosok alkották a csapatot. Ezen a mérkőzésen is - ahogy már előfordult - gyengébben kezdtek, de sikerült tartani a lépést a Fehérvárral. Nagyon nehéz dolguk volt a lányoknak a terem adottságai miatt, mert az alapvonali kifutó csak 2 méter volt. Erre ugyan készültek, de egy döntőn ezt nehéz azonnal megszokni. Szerencsére az első játszma végére sikerült a nyitásokat beállítani, így kevesebb is lett a hiba. A lányok a második és a harmadik játszmában már magabiztos játékot mutattak, ami az ellenfelet elbizonytalanította. Megérdemelten nyertek 3:0-ra.
A Vasas ellen az aranyérem volt a tét. Ismét gyengébb kezdés jellemezte a játékot. A nyitásfogadások nem működtek, és nehezebb volt a támadásokat felépíteni. Időkérés után rendezték a sorokat, és a lányok a folytatásban kevesebb hibával játszottak. A nyitások sorozatban jók voltak, Wodala Ági és Czakó Szofi nyitásainak köszönhetően a Vasas nem tudott visszatámadni. Sikerült megfordítani az eredményt, és a végjátékban sikerült befejezni a játszmát. A folytatásban egy-egy rossz döntés okozott zavart a csapaton belül, de a lányok koncentrációja segített mindig újra jó megoldásokat választani. A mérkőzésen jó mezőnymunka jellemezte a játékot és a támadások is hatékonyak voltak. A harmadik szettben már nagyobb előnyt is szereztek, ami hozzásegítette a csapatot a végső győzelemhez.

Dávid Tibor: - Nagyon büszke vagyok a lányokra, akik tényleg végig koncentrálva, taktikusan játszottak. Öröm volt velük dolgozni, és remélem a jövőben még több hasonló sikert érnek el. Köszönjük a szülők támogatását, biztatását! Az ellenfeleknek köszönjük a jó mérkőzéseket, és gratulálok a másik három csapatnak is, akik ott voltak a döntőben!


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OB, II. osztály Döntő 1-4. helyért, Fót
Szegedi RSE Narancs – MÁV Előre kék 3:0 (25-22, 25-14, 25-23)
1.helyért:
Szegedi RSE Narancs – VASAS SC KÉK 3:0 (25-23, 25-19, 25-20)
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Zsurka-Abonyi Sarolta, Gigacz Réka, Jámbor Enikő, Palencsár Miléna, Wodala Ágnes, Herédi-Szabó Nóra, Kőmíves Eszter Anna, Czakó Szofi, Papdi Boglárka, Kuncze Emma. Vezetőedző: Dávid Tibor.

A Szegedi RSE Fiú U15-ös csapata Miskolcon szerepelt az I. osztályú bajnokság 3 napos döntőjében. Pénteken a csoportmérkőzéseket rendezték, ahol először a házigazda Miskolc csapata volt az ellenfél. A házigazdáknak extra motivációt jelentett a hazai környezet, a fiúk pedig nem tudtak kellőképpen felpörögni, aminek következtében 3:1 arányban alulmaradtak. A következő csoportmeccset a döntőbe első helyen bejutott Kecskemét ellen játszották. 9:8-ig együtt haladtak az ellenfelükkel, innen kezdve a kecskeméti remek szervákkal nem tudtunk mit kezdeni, és 25:11-re megnyerték a nyitó szettet. A nagy arányban elveszített szett rányomta bélyegét a játékukra, a fiúk tették a dolgukat tisztességgel, de csak az eredményt tudták valamelyest kozmetikázni, 25:16 és 25:21 arányban nyerte ellenfelük a következő szetteket és igy a mérkőzést is. Itt úgy érződött, nem lesz meg a négy közé jutás.
Szombat reggel a keresztjátékban a másik csoportban második helyen végzett Kaposvár csapatával játszottak a 4 közé kerülésért. 4:0-ás vezetéssel kezdtek, ellenfelük azonban visszajött, és 15:11-es vezetésüknél időt kellett kérni. 16:15-ös kaposvári vezetés után fordítottak, 21:19-re már vezettek, az időkérés sem tudta megzavarni a Szegedet, és 25:19 arányban nyerték a nyitó szettet. A második szettben 10:10-ig fej-fej mellett haladtak, innen viszont mindig sikerült saját szervát követően kivédekezni egy-egy támadást, előnyük folyamatosan nőtt, 25:16-ra nyerték a második szettet. Jól kezdték a harmadik szettet, vezettek 13:7-re, de ellenfelük nem adta fel, 22:22-nél egyenlített, majd fordítottak. Az időkérést követően azonban 3 pontot szereztek, amivel a szettet és a mérkőzést is megnyerték! Ezzel a győzelemmel bejutottak a legjobb 4 csapat közé! A döntőbe a Kecskeméten át vezetett volna az út. Ugyan jól kezdtek, 12:9 és 15:10 is volt a Szegednek, de ellenfelük fordított, és végül nagy csatában, 25:22 arányban megnyerte a szettet. Az első játszma elvesztése sajnos megpecsételte sorsukat, a fiúk elvesztették hitüket, innen kezdve csak felvillanásaik voltak, és 25:13, valamint 25:10 arányban alulmaradtak.
A csapat tartásáról sokat elmond, hogy a nagyarányban elveszített elődöntőt követően fel tudtunk állni, és a vasárnapi bronzmérközésen komoly erőbedobásra tudták kényszeríteni a házigazda csapatát, akiket a szinte teltházas lelátó is támogatott. Ugyan három szoros játszmában vereséget szenvedtek (25:18;25:23;25:17), de emelt fővel tudtak lejönni a pályáról. Ezen a napon mindent megtettek a sikerért!
A tornán való teljesítménye alapján a csapatunk különdíjasa Gyémánt Boldizsár lett!

Strezeneczki Gyula: - 34 korosztályos csapat közül a negyedik legjobbnak lenni komoly teljesítmény! Büszke vagyok a fiúk teljesítményére! Ennek ellenére bennem maradt egy kis hiányérzet, úgy érzem, nem tudtunk igazán felszabadultan játszani. Természetesen azt is meg kell tanulni, hogyan kell játszani egy ilyen döntőben, ahol három egymást követő napon is a legjobbat kell nyújtani. Természetesen nem a mérkőzéseket követően, másnap célszerű messzemenő értékelést készíteni, időt kell adni az események és eredmények leülepedéséhez. Köszönöm az egyesület és az edzőkollégák támogatását, az Ő segítségük is kellett a sikerhez!
Külön szeretném megköszönni a szülők támogatását! Ők a bajnokság alatt mindig mellettünk álltak, akármilyen teljesítményt is tettünk le az adott napon! Köszönöm, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket a döntőre is, nagyon jó volt hallani a buzdításukat Miskolcon is!


Tatár Mihály Fiú U15 OB, I. osztály Döntő 'A' csoport, Miskolc
Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (16-25, 24-26, 25-23, 16-25)
KESI-R.A. – Szegedi RSE 3:0 (25-11, 25-16, 25-21)
Keresztjáték:
Fino Kaposvár 'A' – Szegedi RSE 0:3 (19-25, 16-25, 23-25)
3. helyért:
MEAFC-Miskolc – Szegedi RSE 3:0 (25-18, 25-23, 25-17)
Szegedi RSE: 
Szőke Bence, Draskóczy Ede István, Senkó Levente, Bálint György, Révész Boldizsár, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Tari Bence, Dávid Nataniel Mór, Gyémánt Boldizsár, Meskula Máté. Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com