Jelszóigénylés

Eredményes hétvégét zártak U20-as csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2024. február 20., kedd
Sok győzelmet hozott a hétvége

A középszakasz első-, másod-, és harmadosztályában játszottak mérkőzéseket U20-as csapataink. Az eredmények között szép számmal szerepelnek győzelmek is.

A leány U20-as Szegedi RSE narancs alakulat is pályára lépett az elsőosztály középszakaszában, Budapestre utaztak a hétvégén. Első mérkőzésükön az ellenfelük a Gödöllő csapata volt. A szegediek pontszerzésre sem hagytak esélyt a hazai pályán lévő csapatnak, három szettben nyertek ellenük. Második mérkőzésükön viszont az ellenfél volt erősebb, így azt a szegediek nem tudták megnyerni.

Milodanovics Andrea: Jól sikerült a hétvége, ahhoz képest, hogy egy picit csonka kerettel mentünk. Síszünet van, voltak betegek is, síelők is, úgyhogy nem teljes kerettel mentünk el. De ettől függetlenül azt gondolom, hogy a lányok mindent megtettek érte, hogy nyerjenek és jól szerepeljenek. Nagyon szeretem azt a látványt, hogy teljes mértékben stressz mentesen játszanak a lányok ebben az U20-as bajnokságban és élvezik minden pillanatát. Alapszakaszban mi úgy maradtunk az első osztályban, hogy osztályozót játszottunk és nem estünk ki, hanem bent maradtunk első osztályban és onnantól kezdve valami megtört és elkezdtünk nyerni meccseket, szóval eddig minden tornán nyertünk egy-egy meccset, ami sokat számít és így jelen pillanatban negyedik helyen vagyunk, ami szuper jó eredmény. Úgyhogy nagyon büszke vagyok a lányokra és a hétvégi teljesítményükre, csak így tovább!


Torma Ágnes Leány U20 OB I. osztály középszakasz, Budapest
Gödöllői RC U20 I – Szegedi RSE Narancs 0:3 (23-25, 18-25, 20-25)
Szegedi RSE Narancs – UTE U20 Lila 0:3 (15-25, 17-25, 14-25)

Szegedi RSE Narancs: Kiss Nóra, Bálint Viktória, Horváth Dalma, Dányi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Mányai Maja Mária, Nagy-Hegyesi Réka, Nagy-Hegyesi Luca, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

A Szegedi RSE Fekete leány csapat is pontokért küzdött az U20-as harmadosztály középszakaszában. Első mérkőzésükön sikerült is a pontszerzés, hiszen három győztes szettel tudták megnyerni a meccset. A második mérkőzés már nehezebbnek bizonyult, egy hosszú, ötszettes csata alakult ki a Szeged és Kispest között, de a győzelem végül a szegedieké lett, így a lányok mindkét meccsüket megnyerték.

Bartolák Aliz Julianna: Budapestre utaztunk a Szent Benedek Gimnáziumba, ahol a BKGDSE csapata, valamint a Kispest SE várt ránk. A tabella végén álló BKGDSE csapat volt az első ellenfelünk, egyértelmű volt az elvárás, meg kell nyernünk a meccset. A lányok sikeresen teljesítették is a feladatot, 3-0-ás végeredmény született. A mérkőzés elején voltak bizonytalanságok, de hamar belelendültek a játékba. Betegség és sérülés miatt a keretünk 8 főre csökkent, de mindenki helyt állt, és szépen játszottak a lányok. A második mérkőzés már nehezebb falatnak bizonyult, de biztos voltam benne, hogy itt is sikeresek lesznek a lányok. Azokban a szettekben, ahol végig megvolt a koncentráció, közel 10 pontos fölénnyel sikerült nyernünk, így látszott, hogy verhető csapattal állunk szemben. Némi bizonytalanság miatt csak 5 szettben sikerült a másik csapat fölé kerekednünk, de a döntő pont és szett a miénk lett. A lányok kitartóak voltak végig és lelkesek, a nyitásokban brillíroztak, és stabil védekezéssel behúzták ezt a meccset is. A dupla győzelemre törekedtünk, ami össze is jött, így egyértelműen elégedetten távoztunk a fővárosból.  A támadások befejezésére kell majd a továbbiakban nagyobb hangsúlyt fektetni, de összességében remekül játszott a csapat.


Torma Ágnes Leány U20 OB, III. osztály, Közép középszakasz, Budapest
BKGDSE Volleyball U20 – Szegedi RSE Fekete 0:3 (8:25, 13-25, 22-25)
Szegedi RSE Fekete – Kispest SE A 3:2 (25-17, 24-26, 25-14, 23-25, 15-12)

Szegedi RSE Fekete: Bárány Enikő Natália, Herceg Viktória, Duics Dóra Kincső, Ábrahám Emma, Magyar Leila, Balog Panka, Kondacs Réka, Kasztner Zsófi.
Megbízott edző: Bartolák Aliz Julianna.

A fiú U20-as Szegedi RSE narancs csapat hazai pályán lépett pályára a hétvégén a másodosztály középszakaszának legutóbbi fordulójában. Első mérkőzésükön bár küzdöttek a szoros szettekben a pontokért, sajnos nem sikerült azokat győzelemre fordítani és az ellenfél nyert 3:1-re. Második mérkőzésükön azonban megmutatták, hogyan képesek új erőre kapni, ezúttal már nem hagyták, hogy az ellenfél domináljon, így megnyerték a mérkőzést.

Hulmann Zsolt: Végre teljes keret állt a rendelkezésemre, így bizakodva vártam a fordulót. Az első meccsen a Gyöngyös csapatával kezdtünk, akik ismeretlenek voltak számunkra. Az első szettben meg is leptek bennünket, nem találtuk a meccs ritmusát. Második szettől kezdve szerkezeti változást hajtottunk végre és egycsapásra átvettük a kezdeményezést. Látványos labdamenetekkel tarkított szettet sikerült megnyernünk. A következő két szettben sajnos több ki nem kényszerített hibát vétettünk, ezek nélkül fordítva is alakulhatott volna az eredmény. Második meccsen a simán megnyert első szett könnyelművé tett bennünket, ami azonnal meglátszódott az eredményen. A harmadik és negyedik szettben végre kijött a lépés és simán sikerült nyernünk. Elégedett voltam a srácok teljesítményével. Egy kicsit jobb koncentrációval akár mindkét meccset megnyerhettük volna.


dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB II. osztály, Kelet középszakasz, Szeged
Szegedi RSE Narancs – Gyöngyösi Röplabda SE 1:3 (14-25, 25-22, 23-25, 20-25)
Vegyész RC Kazincbarcika Sárga – Szegedi RSE Narancs 1:3 (14-25, 25-17, 21-25, 17-25)

Szegedi RSE narancs: Szepesi Máté, Kukla Zsombor Tamás, Lehoczki Dániel, Gera Bálint, Fitor Patrick, Tápai Bendegúz, Varga Medárd, Varga Tamás, Vörös Szabolcs Zoltán, Hüvös Máté György, Galántai Márk Olivér.
Vezetőedző: Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com