Jelszóigénylés

Kettős győzelemmel búcsúztak az U20-as fiúk, extázisban jutottak döntőbe a lányok

Megosztás:
Megjelent: 2024. május 6., hétfő
Többen is elbúcsúztak az utánpótlás korosztálytól

Érzelmekkel teli fordulón vannak túl a Szegedi RSE U20-as csapatai. A Fiú U20-as narancs csapat most játszott utoljára együtt, így egy búcsú is volt a csapat több tagjától. A fiúk csodás kettős győzelemmel zárták le az utánpótlás korszakukat. A lány U20-as narancs csapatnak könnyekkel teli volt a hétvége, és nem (csak) a bánat miatt: a lányok meccslabdáról fordították meg a meccset, és jutottak be a döntőbe, így maradt még idejük a búcsúra. 

Lelkileg volt nehéz pályára állnia a Szegedi RSE U20-as leány narancs csapatának a hétvégén, hiszen itt dőlt el, hogy ez-e az utolsó meccsük együtt, vagy a döntőbe jutva még kapnak egy pici ráadást. Ez a tudat olyan szinten motiválta lányokat, hogy meccslabdáról fordították meg a mérkőzést a Vasas ellen. Mányai Maja sérülten is végig játszotta a találkozót, de az egész csapat klasszis teljesítményt nyújtott.

Milodanovics Andrea: - Nehéz volt érzelmileg készülni erre a hétvégére, hiszen ez a csapat együtt nőtt fel itt az SZRSE-ben, ezért nagyon nehéz volt úgy pályára állni, hogy lehet, most játszanak utoljára együtt. Sok könnyet hozott a hétvége, ami nem csak a szomorúság volt, hiszen a lányok egyénileg és csapatként is olyat produkáltak, amire nehéz szavakat találni. A Vasas ellen 2:0-ás hátrányból, meccslabdáról fordították meg a találkozót, így mi jutottunk a döntőbe. Csonka kerettel mentünk, mert az egyik alapember, Kiss Nórinak például ballagása volt. Ebben a felfokozott állapotban viszont az egész csapat olyan teljesítményt nyújtott, amivel sikerült pótolni a hiányzókat. Mi több, extra teljesítmények is születtek! Erdei-Strohner Enikő téthelyzetekben is magabiztosan hozta a pontokat, és vitte a csapatot a hátán. Mányai Maja pedig a szerdai edzésen elég komoly bokasérülést szenvedett, de így is játékra jelentkezett. És nem csak ott volt, hanem végig vitte az öt szettet, fájdalommal, sérülten. Nagyon becsülöm az ilyen játékosokat, aki minden fájdalmat félretett a csapatért. De hangsúlyozom, ehhez a győzelemhez mindenki hozzátette a magáét. Nagyon büszke vagyok, hogy ez a csapat utoljára a döntőben tud együtt játszani. Tehermentesen, örömmel fogunk játszani Nyíregyházán.


Torma Ágnes Leány U20 OB, I. osztály középszakasz, Budapest
VASAS SC U20  Szegedi RSE Narancs 2:3 (25-20, 25-16, 26-28, 17-25, 8-15)
Szegedi RSE Narancs – SZBRA I.  0:3 (20-25, 15-25, 17-25)
Szegedi RSE Narancs: 
Erdei-Strohner Enikő, Bálint Viktória, Horváth Dalma, Dányi Luca, Király Emese Emma, Kóti-Kiss Noémi, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Gazdik Lilla, Mányai Maja Mária, Nagy-Hegyesi Réka, Nagy-Hegyesi Luca. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Hasonló érzelmekkel állt pályára a Szegedi RSE Fiú U20-as narancs csapata, hiszen itt is többen befejezték utánpótlás pályafutásukat. Komoly meccs várt rájuk így a végére, hiszen olyanokkal mérkőztek - a Debrecennel és a Gyöngyössel -, akiktől korábban vereséget szenvedtek. A vége mégis kettős győzelem lett, így a srácok remek teljesítménnyel és szép meccsekkel búcsúztak egymástól és edzőjüktől is.

Hulmann Zsolt: - A hétvégi forduló zárta a középszakaszt, ahol olyan ellenfelekkel játszottunk, akik ellen korábban sikerélmény nélkül kellett elhagynunk a pályát, ráadásul a Debrecen gárdája vezette a tabellát. Most szinte teljes keret állt rendelkezésemre, egyedül Gera Bálint hiányzott, így annak ellenére is, hogy ellenfeleink előttünk álltak, jó mérkőzésekre és eredményekre számítottam.
A Debrecen ellen kicsit megilletődve kezdtünk, majd a szett közepén begyújtottuk a rakétákat, több szép blokkot is tudtunk hozni, és ennek is köszönhetően sikerült előnybe kerülnünk. A következő két szett hasonló koreográfia mellett zajlott. Nagy küzdelem alakult ki a két csapat között, de szerencsére a végjátékra mi tudtunk higgadtabbak maradni és sikerült megnyernünk a meccset.
A Gyöngyös ellen az első szettben hamar meglógtunk ellenfelünktől, de az előny, mint oly sokszor a bajnokság során, kényelmessé tett bennünket. Ugyan a szettgyőzelem nem került veszélybe, de a második szett már ellenfelünknek sikerült jobban. Mi álmosan mozogtunk a pályán, míg a gyöngyösiek nem ismertek elveszett labdát. A harmadik szett döntő fontosságú volt. Végre ismét a megfelelő hőfokon játszottak a srácok. A mezőnymunka is megérkezett, valamint a támadásaink is rendben voltak. Negyedik szettben már olyan támadási elemeket is megpróbáltunk, amit edzéseken még nem gyakoroltunk be száz százalékosan, ezért becsúsztak hibák, de összeségében nem fenyegette semmi a sikerünket.
Ezen a fordulón játszott utoljára az U20 színeiben Kukla Zsombor, Galántai Márk és a Varga testvérek, Tamás és Medárd. Köszönöm nekik az együtt töltött időt és az elvégzett munkát. Sajnálom, hogy Gera Bálint más elfoglaltságot választott és nem tartott velünk. Az utolsó szett győztes pontjainál valamennyi búcsúzó játékos a pályán volt és méltóképpen, de főleg győzelemmel tudtuk lezárni a szezont, valamint elbúcsúzni a mögöttünk álló időszaktól.
A forduló nagyszerű volt az U17-es játékosok országos döntőre való felkészüléséhez is. Sok sikert kívánok Csányi Dániel kollégámnak és az U17-es csapatnak is!


dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú OB, U20 II. osztály Kelet középszakasz, Gyöngyös
DEAC – Szegedi RSE Narancs 0:3 (21-25, 24-26, 23-25)
Szegedi RSE Narancs – Gyöngyösi Röplabda SE 3:1 (25-19, 20-25, 25-22, 25-20)
Szegedi RSE Narancs:
 Varga Medárd, Szepesi Máté, Elousta Dzsáfár, Lázár Balázs, Kukla Zsombor Tamás, Varga Tamás, Fitor Patrick, Tápai Bendegúz, Galántai Márk Olivér, Vörös Szabolcs Zoltán.Vezetőedző: Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com