Jelszóigénylés

Győzelemmel búcsúztak egymástól, ötödikek lettek az U20-as lányok!

Megosztás:
Megjelent: 2024. június 4., kedd
A kiesés széléről jutottak a hatos döntőbe

Igazán érzelmes hétvégével zárta a szezont a Szegedi RSE leány U20-as narancs csapata. Az alapszakaszban még a kiesés ellen küzdöttek, de eldöntötték, hogy nem így szeretnének búcsút inteni a közös játéknak. Így bent maradtak, és hatodik helyen a döntőbe is bejutottak. De ha már ott voltak, nem elégedtek meg ezzel az eredménnyel, és utolsó közös meccsüket megnyerve az ötödik helyen végeztek. 

A nem csak NB I-es, hanem Extraligás játékosokkal felvértezett ellenfelek ellen a szegediek több U17-es játékossal nem csak, hogy tartották magukat, hanem komolyan felvették a harcot ellenük a négy közé jutásért is. Ugyan az nem jött össze, de így ez az ötödik hely még szebben ragyog.

Milodanovics Andrea: - Az alapszakaszban a bennmaradásért játszottunk, azaz utolsó helyen voltunk. A lányok viszont döntöttek, szeretnének bent maradni és döntőt játszani. Mindkettő sikerült, és a hatodik helyen csúsztunk be a döntőbe. Így innen minden előrelépés hatalmas bravúr volt. Ez az 5. hely egy nagyon szép eredmény, amiért nagyon büszke vagyok a lányokra. Az előttünk végző csapatok komoly játékosállománnyal rendelkeznek, Extraligás és NBI-es játékosokkal. De abszolút helyt álltak a lányok. Amit sajnálok, hogy egy picin múlt a négyes döntő, amit nagyon megérdemelt volna a csapat. De sajnos ott egy gödörbe kerültünk, és nem sikerült már behozni. A Balatonfüred elleni győztes meccs viszont nem csak azért volt fontos, mert így az ötödik helyet szereztük meg, hanem mert egy ilyen őrült szezon végén a lányok búcsút intettek egymásnak. Ez a csapat ugyanis most játszott így utoljára, és örülök, hogy ezt a szakaszt egy győztes meccsel tudták lezárni. Ez a generáció egy nagyon jó alapanyag a későbbi profi karrierhez. Nagyon élveztem a közös munka minden percét, hiszen nem csak emberileg, de mint csapat is lenyűgözőek.

Torma Ágnes Leány U20 OB I.osztály Döntő B csoport, Nyíregyháza
SZBRA I. – Szegedi RSE Narancs 3:0 (25-20, 25-12, 28-26)
Szegedi RSE Narancs – UTE U20 Lila 0:3 (9-25, 21-25, 13-25)

Keresztjáték
BRSE – Szegedi RSE Narancs 3:1 (25-20, 25-18, 13-25, 26-24)
5.helyért
Szegedi RSE Narancs – SZBRA I.  3:1 (18-25, 25-20, 25-18, 33-31)
Szegedi RSE Narancs: Erdei-Strohner Enikő, Kiss Nóra, Bálint Viktória, Horváth Dalma, Dányi Luca, Király Emese Emma, Kóti-Kiss Noémi, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Gazdik Lilla, Mányai Maja Mária, Nagy-Hegyesi Réka, Nagy-Hegyesi Luca. Vezetőedző: Milodanovics Andrea. Másodedző: Piti Richárd

Milodanovics Andrea kiemelte azt is, milyen hálásak a rengeteg szülői támogatásért, és minden sportszerető támogatásáért, amit ez a csapat kapott, és hatványozottan jutott belőle Nyíregyházára is. Ugyanis rengetegen kísérték el őket az ország másik végébe, és amikor kellett és szüksége volt a csapatnak, akkor zengett a nyíregyházi aréna a Hajrá Szegeddel! Ez rengeteget segített nekik. És persze a finom sütik is, amelyeket kaptak most is, és a szezonban is :)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com