Jelszóigénylés

"Szeretnék minél többet fejlődni."- Piti Richárd edző lett

Megosztás:
Megjelent: 2022. szeptember 16., péntek
Egyesületünk új edzőjével készítettünk interjút.

Az idei szezontól kedzve NBI-es felnőtt férfi csapatunk kezdő centere, Piti Richárd a Szegedi RSE stábját is erősíti, mint edző. Karrierjének kezdetéről, álmairól, célitűzéseiről beszélgettünk vele. 

-Mikor, és hol kezdtél röplabdázni? Mi volt, ami megfogott ebben a sportban?

-Negyedikes koromban, 10 évesen kezdtem el az Arany János Általános Iskolában Varga Tamásnál röplabdázni. Az egyik barátom járt oda edzésre, és hívott engem is, mert ő nagyon élvezte. Végül én is ott ragadtam, annyira megszerettem a sportot. Gimnazista koromban már az utánpótlásban sajnos nem volt korosztályom, így kerültem az akkori SZTE EHÖK felnőtt csapatába, 3-4 évre. Mikor ez megszűnt, az SZRSE felkarolt minket, és így kerültem az egyesületbe immár 6 éve.

-Hogyan született meg benned a gondolat, hogy edző legyél?

-Minden a Dugonics András Piarista Gimnáziumban kezdődött, ugyanis sporttagozatos osztályba jártam. Már akkor is nagyon érdekelt a profi sportolás, tizedikes koromban született meg bennem a gondolat, hogy szeretnék edző lenni. A röplabda iránti szeretetem megmaradt, viszont a terveim az évek alatt változtak: úgy gondoltam, hogy még egy ideig szeretnék csak játékosként részt venni az egyesület életében, így miután elvégeztem a gimnáziumot, egy OKJ-s képzésre jelentkeztem. A sors fintora, hogy az a tanfolyam végül nem indult el, és az iskola felajánlott más lehetőségeket, amik között az edzői szak is szerepelt. Így határoztam el újra, hogy elvégzem ezt a képzést a Gábor Dénes Gimnáziumban, felnőtt oktatási rendszerben.-Milyen korú csapatoknak tartasz edzéseket?

-Két utánpótlás csapatot is edzek jelenleg: a csapat, amit teljesen egyedül viszek azok az U20-as lányok, akikkel a bajnokság harmadosztályában is  indulunk majd. Emellett másodedző vagyok Csányi Dániel csapatánál,U17-es fiúknál.

-Hogyan tudod összegyeztetni az edzőséget az NBI-es edzésekkel, mérkőzésekkel?

-Az egyesület segített, és megoldottuk hogy az időpontok ne essenek egybe, így meg is tudom tartani, és le is tudok járni az edzéseimre. A meccseket viszont sajnos nem tudom vállalni, mert a felnőtt meccsekkel ütköznek a csapataim bajnokságának fordulói, de bízom benne, hogy a későbbiekben már el tudom kísérni a lányokat, és a fiúkat is egyaránt.

...

- Mit szeretnél átadni a gyerekeknek?

Azt szeretném átadni, amit nekem is jelent a röplabda, és maga a sport. Szeretném elérni, hogy szeressenek játszani, örömmel jöjjenek edzeni, lelkesen menjenek a meccsekre.

-Van-e valamilyen célkitűzésed, álmod, amit szeretnél elérni az edzői karriered során?

Vannak nagy álmaim is, ahogyan mindenkinek, például, hogy egy válogatottat edzhessek a jövőben. Konkrét célkitűzésem nincs azon kívül, hogy a jelenben kihozzam magamból a legtöbbet és fejlődjek, tanuljak. A kollégáim edzéseit mindig figyelem, jegyzetelek, hogy mint edző, mit tudok felhasználni a saját csapataimnál. A saját felnőtt edzéseimből is sok mindent megjegyzek, hogy alkalmazzam a technikákat, feladatokat a saját tanítványaimnál is. A tanulás fázisában vagyok, szeretnék minél többet fejlődni. Jelenleg ez a célkitűzésem.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com