Jelszóigénylés

Ötödikek lettek a döntős minik!

Megosztás:
Megjelent: 2023. május 15., hétfő
Büszkén zárták az idei szezont

A Szegedi Röplabda Sportegyesület két mini korosztályú csapata is döntő mérkőzéseket játszott a hétvégén: leány narancs, valamint fiú mini játékosaink az ötödik helyen végeztek.

Leány narancs csapatunk bíztató előjelekkel vágott neki a mindent eldöntő fordulónak: a felkészülés ideje alatt minden pillanatot meg tudtak ragadni, hogy tökéletesítsék a játékukat. Bár a hétvégén nem sikerült a legjobb formájukat hozni, mégis az előkelő ötödik helyen tudtak végezni, és büszkén lezárni az idei szezont.  

Váradi Zoltán: - A döntő előtti hetekben próbáltunk a minél jobb játékra koncentrálni és bármilyen eredménnyel kapcsolatos elvárásunkat elengedni. Ettől függetlenül tudtuk, hogy akár a dobogó legtetején is állhatunk, hisz a döntőt megelőző egy hónapban a csoportunk összes top csapata ellen sikerült mérkőzést nyernünk. Azonban rossz napot fogtunk ki a döntőhöz. Egyszer sikerült csak egy egész szetten át a legjobb játékunkat hozni, általánosságban inkább azt mondanám, hogy nem sikerült beindítani a játékunkat. Rosszak se voltunk, a döntő terhet se lehetett érezni a lányokon, egyszerűen nem tudtuk hozni azt a szintet, amit az elmúlt hónapokban szinte mindig sikerült. Így is sok mérkőzésen jutottunk szettlabdáig vagy mérkőzés labdáig, de csak egyszer tudtunk sikeresen kijönni belőlük. Ettől függetetlenül csak kicsit fáj végeredmény, a játékunk összességében mutatott képével, a csapat egységével a mérkőzéseken és azokon kívül, a játékosok egyéni fejlődésével mind nagyon elégedett vagyok. Remélem a lányok is büszkék magukra. Abban pedig, hogy ez egy kiváló csapat és hogy számos kiemelkedő játékosból áll, több edző is a bajnokságunkból megerősített.


Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB II.osztály Közép Döntő, Jászberény
'A' csoport
NBARA 1 - Szegedi RSE Narancs 2:1 (17:25, 27:25, 25:19)
Szegedi RSE Narancs - KSE U13 sárga 1:2 (25:7, 19:25, 23:25)
Keresztjáték
VASAS SC U13 KÉK - Szegedi RSE Narancs 2:1 (25:15, 16:25, 25:17)
5. helyért 
BVSC-Zugló - Szegedi RSE Narancs 0:2 (23:25, 26:28)
Szegedi RSE Narancs: Hackler Hanna, Meszlényi Alíz, Zsurka-Abonyi Sarolta, Mádi Kamilla, Czakó Szofi, Jámbor Enikő, Szalai Dóra, Benito Ferenczi Nadia, Moore Kate, Palencsár Miléna, Herédi-Szabó Nóra, Kőmíves Eszter.
Vezetőedző: Váradi Zoltán.

Fiú mini játékosaink nehéz körülmények között kezdték meg a döntőt: a csapat egyik fontos tagja, Papes Bence sérülést szenvedett. Mindennek ellenére megpróbálták a legtöbbet kihozni magukból, új taktikát felállítani, azonban ez az első nap nem hozott sikereket. A forduló másnapján viszont mindannyian pályára tudtak állni, ez pedig azt eredményezte, hogy győztes mérkőzéssel zárhatták a bajnokságot az ötödik helyen.

Honti Szilárd: - Álomszerűen kezdték a PSE ellen minkét szettet a fiúk és jelentős előnyt sikerült felépíteniük. Innen sajnos mindkét alkalommal jött a hidegzuhany és fordítani tudott az ellenfél csapata. Az utolsó szett tét nélkül ment már, ennek tudatában alakult az eredmény is. A házigazdák ellen az első szettben több játszmalabdánk is volt, de egyiket sem sikerült értékesíteni ami megpecsételte a szett és a meccs eredményét is. Másnap a MAFC ellen már teljes volt a csapat, Papes Bence játékot tudott vállalni sérülése ellenére. Túl nagy volt a bizonyítási vágy és ez több rontást eredményezett a kelleténél. Másrészt egy, a mostani meccsen erősebb és szervezettebb játékot mutató ellenfél ellen nem voltunk elegek, hiába volt küzdés és egyenlítés is a második szettben paradés játékkal. A helyosztó mérkőzésen a kaposvári fiúkkal ütköztünk meg. Itt érvényesült végre a papírforma, többnyire felszabadultan sikerült játszani és győzelemmel zárni a bajnokságot. Talán egy kis csalódottság van bennem és a fiúkban is az eredmény miatt, mivel jobb eredményre készültünk. Az egész évet tekintve viszont ez a csalódottság inkább bükszkeséggé formálódik, hiszen év elején csak hiányos kerettel tudtunk szerepelni a fordulókon és kiesés közelében is állt a csapat. A fél társaság egy éve sem játszik, van aki bő egy hónapja csatlakozott hozzánk és hatalmas munka árán jutottak ide, a döntőbe. Ahol bárkinek egyenrangú ellenfelei, sőt, éremesélyesei is voltak! Mindent összevetve maradéktalanul büszke vagyok, és hálás, hogy ezt az évet közösen küzdhettük végig! Külön köszönet a szülőknek is, akik végig buzdították a csapatot és velünk voltak amikor csak tudtak!


Dunszt Ferenc Fiú U13 OMB I.osztály Döntő, Kecskemét
"A" csoport
Szegedi RSE - PSE Zöld 0:3 (20:25, 15:25, 16:25)
​KESI 'A' - Szegedi RSE 3:0 (28:26, 25:11, 25:14)
Keresztjáték
MAFC-NLG - Szegedi RSE 2:1 (25:18, 16:25, 25:15)
5. helyért
Fino Kaposvár 'A'Szegedi RSE 1:2 (14:25, 25:19, 14:25)
Szegedi RSE: Senkó Levente, Biacsi Bence, Draskóczy Ede, Tari Bence, Retek Kristóf, Varga Zénó, Őrhelyi Énók Soma, Csorvási Balázs.
Vezetőedző: Honti Szilárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com