Jelszóigénylés

Hazai pályán küzdhetnek felnőtt csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 27., hétfő
A férfi és női csapatunk sincs könnyű helyzetben.

Kemény heten vannak túl a Vidux-Szegedi RSE felnőtt csapatai: a férfiak az Extraliga topcsapatához, a Székesfehérvárhoz látogattak, míg a hölgyek kötelező győzelem reményében utaztak a fővárosba. Mindkét csapatunk vereséggel zárta a fordulót, de más-más szájízzel térhettek haza. Most viszont hazai pályán van lehetőség a javításra.

Különleges mérkőzést játszott szombaton a MÁV Előre ellen a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata, ugyanis távozása után először lépett pályára a Szeged ellen a klub első külföldi férfi játékosa, Tomás Dileo, aki két idényt töltött a Tisza-partján. Bár egyértelműen szintkülönbség van a két csapat között, sokáig megvolt az esély arra, hogy a Vidux-Szegedi RSE legyen az első csapat, amely megtöri a MÁV Előre Foxconn 3-0-s sorozatát, ugyanis Kiss Gáborék hatalmasat küzdöttek, és kétszer is közel álltak ahhoz, hogy szettet raboljanak a székesfehérvári alakulattól. Joggal lehetett tehát büszke fiaira Berkes Zoltán vezetőedző, aki a meccs után elmondta, a fő cél az volt, hogy pihentetni tudja a kulcsjátékosokat, és olyanok is játéklehetőséghez jussanak, akik az utóbbi időben kevesebbet szerepeltek. Akik ezt meg is hálálták, hiszen mindenki, aki pályára lépett nagyon motiváltan és koncentráltan játszott. Egy teljesen felforgatott csapatot küldött a pályára, és a látottakkal így is nagyon elégedett lehetett, hiszen 2 szettben is komolyan megszorították a Fehérvárt.

A héten hazai pályán vár feladat Borsi Leventéékre, akik azt a Kecskemétet fogadják, akikkel jelenleg egymás mögött állnak a tabella 7-8. helyén 5 győzelemmel és 4 vereséggel. Fontos lesz tehát, hogy mindenki egészséges és bevethető legyen, és egy koncentrált játékkal jó meccset tudjanak játszani.

Nem jöhettek haza elégedetten a lányok, hiszen ahhoz a Kispesthez látogattak vasárnap, akik ellen kötelező lett volna legalább pontot szerezni, de nem titkolt cél a győzelem lett volna. Az eddigi mérleg – és a tabellán elfoglalt, egymás mögötti hely – alapján mindkét félnek nagyon fontos volt a győzelem, amit talán a hazaiak akartak jobban, és 3:0-ra hozták is a találkozót. Milodanovic Andrea érthetően csalódottan nyilatkozott a mérkőzést követően, hiszen tudja, hogy remek játékosok alkotják a csapatát, akik sokkal többre képesek, de valahogy sosem hiszik el, hogy győzteskén távozhatnak egy-egy meccs után. A hét feladata, hogy ezen a mentalitáson átsegítse a lányokat, hiszen újra nehéz ellenfél látogat a Tisza partjára.

A Gödöllő jelenleg a tabella 5. helyét foglalja el, 5 nyert meccsel és 2 vereséggel. A hétvégén ráadásul 3:1-es győzelmet arattak az MTK felett, így biztosan pozitív lendülettel érkeznek majd szombaton a József Attila Általános Iskolába.

December 2. (szombat), 18:00
Női NB I, alapszakasz, 8. forduló, Szeged, József Attila Általános Iskola
Vidux-Szegedi RSE  Gödöllői RC

Milodanovics Andrea: Fel kell állnunk a vasárnapi kudarcból. Nagyon nehéz ellenfél érkezik hozzánk, a Gödöllő erős csapat, de erős csapatok ellen is megmutattuk már, hogy milyen röplabdára vagyunk képesek. Reméljük, hogy a lányok magabiztosan állnak majd ki a hazai pályára, mert akkor bármire képesek lehetnek.


December 3. (vasárnap), 18:00
Férfi Extraliga, alapszakasz, 10. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok
Vidux-Szegedi RSE  Kecskeméti RC

Berkes Zoltán: - A Kecskemét egy nagyon jó csapat, így azt várom a srácoktól, hogy tegyünk bele mindent a meccsbe, és akkor elégedetten jöhetünk le a pályáról. Remélem, hogy mindenki egészséges lesz a héten, és teljes kerettel tudunk készülni, valamint vasárnap mindenki bevethető lesz, mert akkor biztos vagyok benne, hogy egy erős meccset fogunk tudni játszani. Nagyban függ az eredmény attól is, hogy milyen formában érkezik a Kecskemét, de nekünk minimum a legjobbunkat kell nyújtanunk.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com