Jelszóigénylés

Vereség ellenére is maradt az első helyen férfi csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2024. március 31., vasárnap
3:1-re vesztett a hiányzókkal teli Szeged a TFSE ellen

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata a TFSE vendégeként lépett pályára az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában, méghozzá nem a szokásos felállásban, a sok hiányzó miatt több játékos sem a megszokott posztján játszott. Az első győztes szett után a Szeged nem tudott több játékrészt megnyerni, a mérkőzést a TFSE nyerte 3:1-re.

Nyolc játékossal állt fel a Vidux-Szegedi RSE csapata a TFSE vendégeként. A sok hiányzó ellenére csapatunk kellő agresszivitással játszott, így bár hazai vezetéssel indult az első szett, a szegediek 16–16-nál felzárkóztak és 21–20-nál már a vezetést is átvették, amit egészen a játékrész végéig nem engedtek ki a kezükből, így 25–22-re meg is nyerte a szegedi csapat a szettet.

A második szett nem volt ennyire szoros, a hazai TFSE magabiztosan tartotta az olykor nyolc pontos előnyét is, végül a játékrészt 25–15-re nyerték. A harmadik szett is hasonlóan alakult, csapatunk mindent megtett a felzárkózásért, de sajnos ezt a játékrészt 11 pontos előnnyel nyerte a hazai csapat 25–14-re.

A negyedik szett eleje bár szorosra alakult, 6–5-ös hazai vezetésű állásnál a TFSE magabiztosabb játékot mutatott, 18–11-re vezettek. Ezután azonban Berkes Zoltán csapata elkezdett felzárkózni és a pontot érő támadásoknak köszönhetően a szett vége szorosra alakult. 23–16-os hazai vezetésnél a Szeged feljött 23–21-re, de végül az utolsó mindent eldöntő pontokat a hazaiak szerezték meg, a játékrészt 25–22-re nyerték, a mérkőzést pedig 3:1-re.

A Vidux-Szegedi RSE legközelebb április hetedikén, vasárnap játszik majd a DKSE vendégeként.

Berkes Zoltán: – Nagyon sok hiányzóval érkeztünk a mérkőzésre, így egy olyan felállásban álltunk pályára, ahogy még nem játszottunk ebben a szezonban. Több játékos sem a megszokott posztján játszott, ettől függetlenül úgy gondolom, kellő agresszivitással kezdtünk bele a mérkőzésbe. Ennek köszönhetően sikerült az első játszmát győzelemmel befejezni. A folytatásban ellenfelünk többszöri cserének köszönhetően megtalálta azt a felállást, amivel képes volt megfordítani a mérkőzést. Úgy érzem a játékosaim végig motiváltak voltak, koncentrált játékot mutattak, de ebben a szokatlan felállásban ma ennél sokkal több nem volt ebben a mérkőzésben.


TFSE – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (22-25, 25-15, 25-14, 25-22)

Férfi röplabda Extraliga, rájátszás a 9-12. helyért, 3. forduló. Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont-Multifunkcionális Csarnok, 42 néző. Vezette: Takács, Gyulai.
TFSE: Balázs, Gebhardt, Mihucz, Quintz, Tóth K., Tóth M. Csere: Laczi (libero), Tepszis (libero), Füzék, Horváth, Winter, Knobloch, Merkler. Vezetőedző: Nagy Gergely
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Trindade da Rocha, Pintér, Honti, Csányi. Csere: Kasnyik (libero). Vezetőedző: Berkes Zoltán

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com