Jelszóigénylés

Győzelmi lökettel készülnek a férfiak, a lányokat hajtja a bizonyítási vágy

Megosztás:
Megjelent: 2024. április 8., hétfő
Mindenki érzi a hátralévő meccsek súlyát

Idegenbeli – simának tűnő, de embert próbáló – győzelmével továbbra is vezeti az alsóházi rájátszást az Extraligában a Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata. A Dunaújváros elleni siker még nagyobb löketet adott az amúgy is motivált társaságnak, akiket még továbbra is sérülések garmadája hátráltat. A női csapat is megkezdte a felkészülést az április 20-án induló rájátszásra, és nem titkoltan azzal a céllal készülnek, hogy újra meglepetést okozzanak – ahogy azt tették már a szezonban oly sokszor.

Továbbra sem lett egyszerűbb dolga Berkes Zoltán legénységének, ugyanis sérüléseik lépésben javulnak csak. Ezért folyamatosan embert próbáló feladat vár a csapatra, nem csak a meccseket, de már a felkészülést illetően is. Ennek ellenére le a kalappal a gárda előtt, hiszen hátráltatott helyzetben is szuperül helyt állnak a fiúk. Ezt mutatja a vasárnapi, csodás idegenbeli győzelem a Dunaújváros otthonában, amely csak látszólag tűnt egyszerű meccsnek. Viszont ez a siker egy újabb hatalmas lökést adott a társaságnak, hogy együtt mindenen túljutnak a célért. Ami pedig az alsóházi rájátszás megnyerése, azaz a 9. hely megtartása, amelyre minden esélyük meg is van. A héten épp a tabellán mögöttük helyet foglaló – és ugyancsak a 9. helyre gyúró – Miskolc lesz az ellenfél, akik ellen a legjobbat kell nyújtania a gárdának, ha eredményesek szeretnének lenni. Berkes Zoltán szerint a csapat motivációjával nincs, és nem is lesz gond!

Április 14. (vasárnap) 17:30
NBI Extraliga 9-12, 5. forduló, Miskolc, 
MEAFC-Peka Bau – Vidux-Szegedi RSE

Berkes Zoltán: - Folyamatosan nehéz helyzetben készülünk, hiszen lassan gyógyulnak a sérültjeink. Emiatt extra teher nehezedik a fiúkra, főleg azokra, akik a saját posztjuktól merőben új szerepkörben kell, hogy bizonyítsanak. Viszont nagyon szépen helyt állnak, ezt bizonyítja a hétvégi sikerünk is, ami nagyon kellett a csapatnak. Mindenki érzi az előttünk álló feladat komolyságát és súlyát, és ennek megfelelően készülnek edzésről edzésre, és így lépnek pályára is. Próbáljuk mindig az adott körülményekből a legjobbat és a legtöbbet kihozni, és ez fog kelleni a Miskolc ellen is, akik folyamatosan javuló játékot mutatnak be és kellemetlen röplabdát játszanak. Reméljük, hogy addig a mi helyzetünk is sokat fog javulni, és egy erős kerettel, erős felállással tudunk majd utazni, és meg tudjuk tartani a 9. helyünket.

A megérdemelt pihenő után megkezdte a kőkemény munkát a Vidux-Szegedi RSE női csapata is. Milodanovics Andrea lányai nagyon motiváltan készülnek a rájátszás április 20-i rajtjára. A szezonban már sokszor okoztak meglepetést, nem titkoltan most is az a céljuk. Az elvárást már teljesítette a csapat, innen minden meccs jutalomjáték, de épp amiatt, mert nincs teher rajtuk, érhetnek el nagy és emlékezetes dolgokat. Akár első ellenfelük, a Gödöllő ellen is.

Milodanovics Andrea: - Az egyesület elvárása az volt, hogy bent maradjunk, az én személyes célom pedig a 8-ba kerülés volt, hiszen akkor biztonsággal, stresszmentesen tudunk tekinteni az előttünk álló további feladatokra. Ez sikerült is, amit nem sokan hittek el, hiszen a bajnoki rajt előtt úgy néztek ránk, hogy ez "csak" a Szeged, az alapszakasz közepén pedig már rendesen készültek ránk az ellenfelek. Mi egy olyan csapat vagyunk, aki nem szereti az egyenes és könnyű utat, ezért mi választottunk magunknak egy nehezebbet. Április 20-án kezdődik a rájátszás, az első ellenfelünk a Gödöllő lesz, akik egy nagyon erős és kellemetlen röplabdát játszó csapat. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne győzelmi szándékkal utaznánk. Mindent meg fogunk tenni, hogy kijöjjön a lépés, és akkor újra meglepetést tudunk okozni. Abszolút benne van a pakliban, hiszen a lányok a pihenő után nagyon keményen álltak bele a munkába, és nagyon keményen fognak dolgozni addig is.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com