Jelszóigénylés

Nem sikerült szettet rabolni a Kecskeméti RC-től

Megosztás:
Megjelent: 2022. december 14., szerda
Ellenfelünk hárompontos győzelemmel távozott

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata a Kecskémeti RC együttesét fogadta otthonában. A Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutás volt a tét, amiben ezzel a győzelemmel ellenfelünk hatalmas előnyt szerzett. Semmi oka nincs viszont a szegedi szurkolóknak a szomorkodásra, ugyanis januárban következik majd a visszavágó, ahol még szépíthet a csapatunk.

A szegediek egy izgalmas mérkőzésre számítottak a kezdetektől fogva: megtisztelőnek érezték, hogy versenybe szállhatnak egy extraligás csapattal. Bár játékosaink méltó ellenfelei voltak a kecskémeti röplabda klubnak, ezen az összecsapáson érezhető volt az osztálybeli különbség. A meccs legelejétől kezdve a vendégek domináltak, a játék minden elemében erősek voltak: kiváló szerváikkal és támadásaikkal megnehezítették a szegedi mezőnymunkát, ezáltal a játék folyamatát is. Azonban többször is láthattunk jó megmozdulásokat, értékes pontokat érő támadásokat. Az első szettben 8:19-nél légiósainknak sikerült szépíteni az álláson és két pontot szerezni Davi Pozzobon blokkjával, majd Tomás Dileo ászértékű nyitásával. Ezután a második játszma kezdete kedvezően alakult csapatunk számára: hosszú labdameneteket láthattunk, Piti Richárd pedig centertámadásaival nehezítette meg a kecskeméti együttes dolgát. 

A következő térfélcserénél 2:0 volt a szettarány a vendégek javára, ennek ellenére a harmadik játszma magabiztosan indult csapatunk részéről: egy-két pontkülönbséggel, fej-fej mellett haladtak előre, amiben a pályára frissen érkező Honti Szilárd és Demcsák Balázs játéka sokat számított. A 10. pontnál viszont ismét átvette a Kecskemét a vezetést, és bár ezután is sikerült pontokat szereznünk, eldőlt a mérkőzés sorsa: hárompontos győzelemmel a Kecskeméti RC távozhatott a találkozóról.   

- Fésüs Erzsébet: Úgy gondolom, hogy sokat tanulhatunk csapatként ebből a vereségből is, hiszen mostmár tudjuk hogyan készüljünk a januári visszavágóra. Emellett NB I-es csapatként is hasznos számunkra ez a tapasztalat, egy ilyen mérkőzésből rengeteget tudunk profitálni a későbbiekben a saját bajnokságunkban. Köszönjük szépen a Kecskemétnek ezt az összecsapást, megtisztelő hogy ugyanolyan hozzáállással játszottak ellenünk, mint amilyen lendülettel mi készültünk a találkozóra.


Vidux-Szegedi RSE -  Kecskeméti RC 0:3 (13:25, 13:25, 14:25)
Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, 60 néző. Vezette: Bibók, Halász.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Kiss Gábor, Davi Luiz Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Demcsák Balázs, Honti Szilárd, Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com