Jelszóigénylés

IV. Vidux kupa: vasárnapi főpróba a szezonrajt előtt

Megosztás:
Megjelent: 2023. szeptember 14., csütörtök
A szezonrajt előtt újra megrendezi a Szegedi Röplabda Sportegyesület a már hagyományosnak tekinthető, immár 4. Vidux kupát. A férfi és női felnőtt csapat is 2-2 vendégalakulatot lát vendégül vasárnap, a József Attila Általános Iskola tornatermében.

A Vidux-SZRSE férfi felnőtt csapata egy hete Miskolcon vendégszerepelt felkészülési tornán. Most újabb tornát illesztenek be a szezon előtti felkészülésbe, a hazai rendezésű Vidux kupát, amelyet immár 4. alkalommal rendeznek meg Szegeden. A miskolci tornával kapcsolatban Berkes Zoltán vezetőedző azt hangsúlyozta, az útnak a célja az volt, hogy minden lehetséges felállást, taktikát kipróbáljanak, valamint mindenki pályára léphessen és összecsiszolódjanak a játékosok. Sokan ugyanis nem játszottak még együtt. Egy nagyon előremutató, bátor játékot látott, amelyet a Vidux kupán is szeretne viszont látni.

Dávid Tibor, az SZRSE ügyvezetője elmondta, a feljött csapatok felkészülésében fontosnak tartják az ilyen mérkőzések beillesztését. Az edzőknek így van lehetősége megnézni, hogy hol tartanak a felkészülésben. -Illetve a hibákat, hiányosságokat csak mérkőzésen tudjak látni. Azt gondolom, hogy ez a játékosoknak is egy jó teszt, mert ők is megtudhatják, milyen formában vannak – tette hozzá. Elmondta, természetesen ezek a tornák lehetőséget adnak arra is, hogy minden játékos megmutathassa magát, és így az edző is láthatja, hogy kik azok, akikre számíthat és milyen szinten tudja majd a bajnokságban használni a csere játékosokat. - A csere játékosoknak is jó lehetőség arra, hogy megmutassák magukat, és az edzőnek bizonyítsanak. Reméljük, a hétvégi torna hasznos lesz és a bajnoki rajtra összeáll mindkét csapatunk.

Milodanovics Andrea szakmai vezető – és egyben a női csapat vezetőedzője - elmondta, ebben a felkészülési időszakban nagyon fontos, hogy a csapatok ilyen tornákon gyűjtsenek tapasztalatot, és a vezetők, valamint az edzők is lássák, hol tartanak éppen, és milyen hibák vannak, amelyeket még orvosolni kell, és melyek azok a dolgok, amelyekre már nem kell akkora hangsúlyt fektetni.

- Mind a női, mind a férfi csapatnál azonos az elvárás, amelyet bátran ki is merünk mondani: egy jó csapatmunka és egy olyan játék, amelyből tudunk tovább építkezni. Látnunk kell ugyanis, merre van az előre, ezért nagyon izgatottan várjuk már ezt a vasárnapot – tette hozzá a vezetőedző.

A mérkőzések szeptember 17-én, vasárnap 10 órakor kezdődnek a József Attila Iskolában, vagy ahogy Szegeden ismerjük, a Lila Iskolában. Minden érdeklődőt várunk a helyszínen, aki szeretne izgalmas meccseket látni. A belépés ingyenes!

IV. Vidux Kupa, Szeged, József Attila Általános Iskola

10:00 Vidux-Szegedi RSE – Kecskeméti RC

11:30 Szegedi RSE – BDSE

13:00 Kecskeméti RC – DKSE

14:30 BDSE – UTE U21

16:00 Vidux-Szegedi RSE – DKSE

17:30 Szegedi RSE – UTE U21 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com