Jelszóigénylés

Győzelemmel indították a döntőt

Megosztás:
Megjelent: 2023. május 7., vasárnap
3:2-re nyert női NB II-es csapatunk idegenben

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata győzelemmel nyitotta meg a Nemzeti Bajnokság másodosztályának döntőjét. A Nyugati csoport bajnoka, a Kispest SE ellen 3:2-re arattak diadalt idegenben.

Játékosaink, a jövő héten kezdődő érettségi vizsgák miatt kénytelenek voltak nélkülözni a csapat jelentős részét. Így kis létszámmal, csonka kerettel vágtak neki a döntőnek. Viszont a nehéz körülmények ellenére is helyt tudtak állni és előnyt szerezni a két nyert mérkőzésig tartó küzdelemben.

A fővárosi együttes az első perctől kezdve feladta a leckét játékosainknak. Mindent megtettek, hogy győztesen kerülhessenek ki a párharcból és megszerezzék az előnyt jelentő győzelmet. Kihasználták a hazai pálya adta előnyöket, magabiztos támadásaikkal és bravúros nyitásaikkal pedig többször is kizökkentették csapatunkat a mérkőzés ritmusából. Már az első szettben is érződött a csapatok játékerejének kiegyenlítettsége, viszont az eredményen ez kevésbé mutatkozott: a hazaiak 25:18-ra kerekedtek felül játékosainkon. A következő játszmában azonban a szegedieknek sikerült fordítania az álláson: a kiélezett küzdelemben 25:20-ra sikerült nyerniük. A két csapat ezt követően is szinte végig fej-fej mellett haladt, sorra váltották egymást a bravúros megoldások. Ebben a szettben azonban végül a Kispest SE bizonyult jobbnak a végjátékban és szerezte meg a győztes pontot 25:23-nál. A térfélcsere után viszont csapatunk megváltoztatta a játék menetét: csak az igazi erőpróba: játékosaink nem hagyták, hogy kicsússzon a kezükből az irányítást, fogadhatatlan támadásaikkal, erős nyitásaikkal ás kiváló mezőnymunkájukkal 12 pontos előnnyel kerültek ki győztesen a negyedik szettből. Ez a lendület az ötödik, mindent eldöntő játszmában is kitartott, ahol bár nem nagy pontkülönbséggel, de mégis magabiztos győzelmet arattak. 

Milodanovics Andrea: - A mai mérkőzésen nagy hátrányból indultunk, ugyanis az érettségi miatt a fél csapatunk nem utazott velünk. Szinte cserék nélkül, a posztok átvariálásával kellett megoldanunk a döntőn való részvételt. Szeretném kiemelni Kiss Nórát, aki feladó helyett libero poszton játszott. Büszke vagyok rá, és köszönöm neki, hogy mindent bevállal és azt helyezi előtérbe, hogy segíteni tudjon a csapatán. A kialakult helyzetben a mérkőzésnek úgy vágtunk neki, hogy megpróbálunk mindent megtenni, és meglátjuk, hogy mire lesz ez elég. Tudtam, hogy ha a két négyesütőnk jól játszik ma, akkor nem lesz kérdés, hogy ki nyeri az első fordulót. Kovács-Fiskus Fanni és Farkas Antónia olyan stabilitást adnak és olyan energiát, ami szinte lehetetlen helyzetekn is átviszi a csapatot. A mai napon is ez történt: vitték a társaikat a hátukon és olyan bravúrosan játszottak, hogy csak gratulálni tudok nekik. Ha továbbra is így tudunk majd játszani ebben a szakaszban, akkor jó esélyeink lesznek feljutni az NB I-be. Büszke vagyok a lányokra: a mai egy nagyon nagy csapat munka volt.


Női Nemzeti Bajnokság II.osztálya / Női NB II Döntő, 1. forduló, Budapest, 76 néző.
Kispest SE - Vidux-Szegedi RSE  2:3 (25:18, 20:25, 25:23, 13:25, 11:15)
Vidux-Szegedi RSE: Lissette Lefforge, Kádár Gréta, Bálint Viktória, Kovács-Fiskus Fanni, Farkas Antónia, Horváth Dalma. Csere:.Kujundzic Leila (libero), Kiss Nóra (libero), Fürdök Lilla.

Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Másodedző: Piti Richárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com