Jelszóigénylés

Előkelő helyezések a leány szuperminiseinktől

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 2., szerda
A kiemelt kategória 4. helye mellett alap kategóriában 6. és 20. helyet szereztek csapataink.

Április 29-30-án két napos rendezvény keretében Szegeden zajlott le az Országos Mini Kupa leány szupermini korosztály versenye. A Szegedi RSE a kiemelt kategóriában egy, az alap kategóriában két csapattal indult a tornán.
Aggodalommal kezdődött a szegediek számára a verseny előestéje, hiszen Kalmár Léda, az 1-es csapat tagja közvetlenül a verseny előtt eltörte a bokáját, így gyorsan át kellett szervezni a csapatokat.

A játékra szerencsére nem nyomta rá bélyegét a rossz előjel, egy könnyed és egy izgalmas 2:0 arányú győzelemmel kezdték a párharcokat a mieink előbb a TRSE, majd a Vasas 2 csapata ellen, így csoportelsőként várhattuk a folyatást. Ezt követően óvatos, de pontos játékkal nyertünk 2:0-ra az MTK 1 csapata ellen, így eljutottunk az abszolút felsőházba. Itt két hármas csoportba kerültek a csapatok, és még vasárnap este lejátszottuk első mérkőzésünket, ahol kicsit fáradt, lassú, de magabiztos játékkal legyőztük a BRSE 3 csapatát.

Egy éjszakás pihenőt követően hétfőn a Vasas 1 csapatával kezdtünk, ahol hullámzó játékunk miatt nem tudtuk megszerezni a csoportelsőséget. A döntőbe jutásért  BRSE 1 ellen küzdöttünk meg, és az első szett közepéig nagyszerű mezőnymunkával és szervákkal meneteltünk. Ezután sajnos jött egy komolyabb hullámvölgy, amiben bennragadtunk, így maradt számunkra a bronzmérkőzés, ahol az UTE együttese várt a mieinkre. Itt az első két szettet követően döntetlenre állt a párharc a nagy küzdelemben. A minden eldöntő játékrészben aztán ellépett a budapesti csapat, de mindent egy lapra feltéve jó játékkal, sokat kockáztatva folyamatosan zárkóztunk fel, de a végén ellenfelünk megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Szegedi RSE 1 – Tatabányai RSE 2:0 (50:17)
Szegedi RSE 1 – Vasas 2 2:0 (50:41)
Szegedi RSE 1 – MTK 1 2:0 (50:37)
Szegedi RSE 1 – BRSE 3 2:0 (50:28)
Szegedi RSE 1 – Vasas 1 0:2 (25:50)
Szegedi RSE 1 – BRSE 1 0:2 (22:50)
Szegedi RSE 1 – UTE 1 1:2 (51:61)

 

Magos-Dóra Annamária - edző:

"Köszönjük Bozó Annának, hogy a sérülést miatt ugrásra készen segítette csapatainkat! Nagyon büszke vagyok a lányokra! Az év eleje óta dolgozunk együtt, nagyon sokat dolgoztunk, hogy a kiemelt kategóriában, megérdemelten az ország legjobb 4 csapata között végezzünk."

 

Szegedi RSE 1 kiemelt kategória 4. helyen végző csapata: Mészáros Petra, Eszik Sára, Nagy-Hegyesi Luca, Hartai-Rácz Gaia, Pádár Panna, Magos-Dóra Villő, Kalmár Léda. Edző: Magos-Dóra Annamária.

 

A Szegedi RSE 2 vasárnap három egymást követő mérkőzésen küzdött meg a legjobb 8-ba kerülését. A lányok maximális odafigyeléssel, taktikus játékot mutatva 2:0-ra nyerték meg első három összecsapásukat. Ezután egy bő 1,5 órás pihenő következett játékosaink számára, majd újra pályára kellett állniuk a 4 közé kerülésért, ezúttal a Dunakeszi csapata ellen. Nagyot küzdöttek a mieink, de sajnos nem sikerült bravúrt bemutatnunk, a fáradtság már kiütközött a játékunkon is, így az 5-8. helyért folytatódhatott a küzdelmünk.

Hétfő reggel már újra kipihenten álltak fel az oldalvonalra a szegedi lányok, és a meccs elején sikerült is megmutatnunk valós tudásunkat, mely győzelemre vezetett a gödöllői csapat ellen, így a helyosztó mérkőzésen az 5. helyért küzdhettünk. Az utolsó összecsapáson a lelkes szurkolótábor biztatásának ellenére sajnos nem sikerült a győzelem a KESI csapata ellen, de így is minden erejüket beleadták a lányok a két nap alatt, és büszkén zártuk a 2017/2018-as idény Országos Mini Kupáját.

Szegedi RSE 2 – Hercules 2:0 (50:26)
Szegedi RSE 2 – BDSE 2 2:0 (50:34)
Szegedi RSE 2 – Delta 2 2:0 (53:42)
Szegedi RSE 2 – VSD 1 0:2 (39:50)
Szegedi RSE 2 – Gödöllő 2:0 (50:24)
Szegedi RSE 2 – KESI 0:2 (41:50)

 

Filep Anna - edző:

"A két napos tornán voltak szép, diadalmas pillanataink, tudtunk pontokat szerezni a jól begyakorolt mozdulatokkal, a lányok kúsztak-másztak minden labdáért. A koncentráció a szettek alatt hullámzó volt, ezért is szorongattak meg bennünket, illetve azt a két meccset is főként emiatt vesztettünk el. Fejben nem voltunk ott eléggé, ezért támadást már nehezen tudtunk felépíteni. Ebben fejlődnünk kell még a következő szezonra. Összességében a csapat nagy fejlődésen ment át a legutóbbi tornának óta, és ez most az eredményben is megmutatkozott."

 

Szegedi RSE 2 alap kategóri 6. helyén végző csapata: Szentkereszty Stefánia Anna, Bozó anna, Polgár Lili, Kóti-Kiss Noémi, Kondacs Réka, Horváth Dalma. Edző: Magos-Dóra Annamária, Filep Anna (képről hiányzik).

A Szegedi RSE 3 egy sima és egy nagyon küzdelmes vereséggel zárt a csoportjában, így egy alsóházi keresztjátékkal folytathatták a tornát a mieink. A SZOSI csapata ellen is nüanszokon múlt a siker, kiélezett mérkőzésen 2:1 arányban maradtak csak alul a szegedi lányok. Ezt követően sajnos már csak a mezőny végén harcolhattunk tovább, itt aztán három győzelmet is elkönyvelhettek játékosaink, és végül a 20. helyezést szeretük meg a versenyen.

Szegedi RSE 3 – KESI 1 0:2 (27:50)
Szegedi RSE 3 – Gödöllő 1:2 (54:58)
Szegedi RSE 3 – SZOSI 1:2 (47:60)
Szegedi RSE 3 – MTK 2 2:0 (50:0)
Szegedi RSE 3 – Hercules 2:0 (50:0)
Szegedi RSE 3 – Student 2:0 (50:13)

 

Huszta Blanka - edző:

"A verseny első napján még kicsit bátortalanul álltunk a pályára, de a nap végére összeszedtük magunkat, és ügyesen helyt álltunk a versenyen. Voltak hullámvölgyek, de összességében nagyon elégedett vagyok a csapattal. Rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt pár hónap alatt. Míg a legutóbbi tornán még alig sikerültek a szerváink, addig a verseny alatt ez volt az egyik erősségünk. Büszke vagyok a lányokra."

 

Szegedi RSE 3 alap kategória 20. helyén végző csapata: Mészáros Nóra, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Pádár Réka, Németh-Szabados Abigél, Fritz Eszter. Edző: Huszta Blanka, Takács Dia (képről hiányzik).

Fotó: Kocsis Alíz

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com