Jelszóigénylés

Bartolák Aliz: kisebb célokkal haladunk a végső cél felé

Megosztás:
Megjelent: 2023. szeptember 22., péntek
Bajnoki résztvevő lenne a lányok U13-as fekete csapata

Új szerepkörben mutatkozik meg Szegeden Bartolák Aliz. Az aktív sportolóból edző lett, és határozott elhivatottsággal vetette bele munkát a lányok U13-as fekete csapatával. Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy a biztos technikai alapok megszerzése után fél év múlva bajnokságban induljanak.

- Most éreztem én is úgy, hogy eljött az idő, hogy edző legyek! – kezdte beszélgetésünket Bartolák Aliz, aki ugyan 2018 óta rendelkezik edzői képesítéssel, korábban még nem érezte elérkezettnek az időt ahhoz, hogy kispadra üljön.

Kifejezetten örül, hogy ennél a csapatnál kezdhet, hiszen ezek a lányok ugyan röplabdáztak már, de még az elején járnak és meccsrutinjuk sincs. – Nekik és nekem is jó, hogy az alapokat, amelyekre később építeni tudunk, azt közösen tanuljuk meg. Egy rutinosabb csapattal kezdő edzőként nekem is nehezebb dolgom lenne, de így a lányokkal együtt tudunk fejlődni, és pontosan tudni fogják, hogy mi az, amit tudniuk is kell, hiszen együtt raktuk össze - hangsúlyozta Aliz.

Aliz korábban sokáig a Békéscsaba játékosa volt, sérülései miatt jelenleg csak amatőr szinten játszik. A sok éves játékos tapasztalatát már most hasznosítani tudja, hiszen folyamatosan tud előszedni olyan dolgokat, amelyeket korábbi edzői neki tanítottak.

- Örülök, hogy 25 évesen ilyen fiatal lányokat edzhetek, hiszen még nem vagyok annyira idős, hogy ne tudjanak megbízni bennem, de annyira már az vagyok, hogy a megfelelő tapasztalatokkal jó tanácsokat tudjak nekik adni, amennyiben szükségük van rá.

A lányokról 3 hét edzés után már nagyon jó véleménnyel van, hiszen sokan eddig egy edzésről sem hiányoztak, és a többiekben is látja a fejlődni akarást. Mindenkin azt látja, hogy vevők arra, amit mond, bár azért hozzátette, érződik még picit a közös munkán, hogy mindenki – így ő is – az újdonság hatása alatt van.

Fiatal kora ellenére magabiztosan és határozott tervekkel beszél edzői szemléletéről. Minden edzést komolyan vesz és megadja egy-egy foglalkozás komolyságát, de a saját korosztályáról is tudja, hogy mindenki vevő a játékra. Ilyen korú lányok pláne, így ügyesen kell megtalálni az egyensúlyt a kemény tréning és a lazább, játékos feladatok között. – Ezeket mindig úgy találom ki, hogy a játéknak is az alapvető célja a fejlődés legyen. Ha ezt megértik a gyerekek, akkor ők is máshogy állnak hozzá – emelte ki Aliz.

Az első félév a technikai alapok megerősítéséről szól, aminek a célja, hogy következő félévtől már bajnoki résztvevők legyenek. Minden kis lépés ahhoz kell, hogy januártól olyan szintre jussanak, hogy el tudjanak indulni a bajnokságban, amely kimondva-kimondatlanul is komoly motiválóerő a lányoknak.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com