Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 1. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 15., szerda
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi tervekről.

Május 3-án hivatalossá vált, hogy felnőtt férfi csapatunk kivívta az NBI-ben való indulás jogát, így a következő szezonban az élvonalban folytatják szereplésüket. 

Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről. 

Csányi Dániel:
Régi-új kihívásokat hoz Neked, hogy a csapat feljutott az NBI-be. Eddigi élvonalbeli csapatszerepléseidet összevetve miben lesz ez másabb? Szerinted milyen reális célokat tűzhet ki a Szegedi RSE?
10 éve már, hogy a Szegeddel az első osztályban szerepeltünk, hihetelen ezt kimondani, elrepült az idő! Az akkori Szegeddel, később Kecskeméttel, majd Kaposvárral érmekért küzdöttünk, szeptembertől viszont a csapattal mi azon leszünk, hogy felvegyük a ritmust az NBI-es ellenfeleinkel, meccsről meccsre fejlődjünk és küzdelmes mérkőzéseket játszunk. Nem elvárás az élmezőnyben végezni, viszont a bentmaradás és a tisztes helytállás igen. Nagy izgalommal várom a következő szezont, hiszen mégis csak az NBI-be fogunk szerepelni, ami nekünk játékosoknak és a szegedi nézőknek is régi-új álmunk volt.
Mozgalmas hétvégéken vagy túl és hasonlóak várnak rád. Két hete a mini fiú csapatokat segítetted az OMB Döntőben. Hétvégén a gyermek és serdülő fiúk helyosztóznak, emellett pedig az esküvődre is készülsz. Milyen logisztikával dolgozol? Mennyire tudtad hasznosítani a röplabda adta állóképességet az esküvői táncok betanulásakor?
Két hete nagyon szép eredményt értünk el hazai pályán az országos döntőn minis csapatunkkal. Most hétvégén összesűrűsödtek a programok, hiszen szombaton a serdülők utaznak a helyosztókra, vasárnap pedig a gyerek csapat. Sajnos egyiken se tudok részt venni, hiszen egy másik fontos eseményen kell helytállnom, az esküvőmön! Remélem ezt elfogadják indoknak a srácok! Az esküvő előkészületei jól haladnak, legalábbis én úgy érzem, Zita viszont biztosan nem ezt mondaná. Járunk táncórákra, és azt kell hogy mondjam, meglepően jól mozgunk, és ezt a tánctanár mondta! Nem volt idegen számomra a tánc, mert általános iskolában kötelező óraszámban tanították.
Mik a terveid a nyárra és az NBI-re való felkészülésre?
Nincsenek kimondott terveim a nyárra, próbálok rápihenni az augusztusi alapozásra és felkészülni a hosszú szezonra. Remélem sérülés mentes és sikerekben gazdag lesz!

Bodnár Lajos:
A csapat felkerült az NBI-be. Milyen érzések, gondolatok vannak benned a hír kapcsán? Volt akinek egy álma teljesült a feljutással, te hogyan éled meg ezt?

Örültem, amikor hivatalossá vált, hogy elvállalja a klub az NBI-es szereplést, nekem is nagy vágyam volt már jó ideje, hogy az első osztályban is megmérethessem magam.
Nemrégiben lesérültél. Hogy vagy? Mi történt és mennyi idő múlva léphetsz újra pályára?
Az egyetemen a karok közötti bajnokság döntőjében, a mérkőzés utolsó pontjánál az ellenfél egyik játékosa felugrást követően a mi térfelünkön ért földet, én pedig ráestem a lábára, ennek következtében sérült meg a jobb bokám. Előzetesen 1 hónap kihagyást jósoltak, az eset óta amennyire csak lehet tartom az orvos tanácsait, rengeteget pihentetem, próbálom nem megterhelni a lábam. Nagyon nehéz időszak ez, ennyire komoly sérülésem még sosem volt.
Hogyan tervezed a nyarat? Rendszeresen nevezel strandröplabda bajnokságban is, idén is tervezed/tervezted?
Az előzőekben említett sérülés kicsit keresztülhúzta az előzetes terveket, mivel az első OB fordulóra nem fogok felépülni vagy ha mégis, nem tudok addig edzeni, így nem lenne értelme elindulnom, esetleg kockáztatni a sérülés kiújulását. Viszont az utána lévő fordulókon minden bizonnyal ott leszek, és szeretném, ha Filius Istvánnal a mezőny első felében szerepelnénk rendszeresen. 
Így, hogy az NBI-et kezditek, Te fogsz változtatni valamit/valamin az elmúlt szezonokhoz képest?
Azt hiszem, hogy változtatnom nem kell semmin. Amíg a szezon érdemben tartott, ott voltam minden mérkőzésen, mindössze csak 2-3 edzést hagytam ki. Az biztos, hogy sokkal motiváltabb leszek, pedig ezzel eddig sem volt gondom, hiszen minden mérkőzésen maximálisan oda kell majd tennünk magunkat, nem lesznek könnyű meccseink senki ellen.

Piti Richárd:
Feljutottatok az NBI-be, van akinek egy álma teljesült ezzel a feljutással, téged hogyan érintett ez az új lehetőség, kihívás?

Ezzel, hogy szeretett városomat a legmagasabb osztályban képviselhetem, nekem is egy álmom vált valóra. Nagy boldogsággal tölt el, hogy kapok egy ilyen lehetőséget, hogy megmutathatom az NBI-ben mit tudok.
Amellett, hogy remek teljesítményt nyújtottál az egész szezonban a pályán, mellette idén fejezted be a középiskolai tanulmányaidat, most érettségiztél. Hogyan tudtad összeegyeztetni a két tevékenységet és miként tervezed a folytatást? 
Februàrig nagyon jól össze tudtam egyeztetni a röplabdàt a sulival. Ezután egyre jobban közeledett a szerenád, a ballagás és az érettségi, és kezdtem érezni magamon, hogy nagyon kezdek elfáradni, így kevesebb edzésre tudtam járni, viszont Strezeneczki Gyula, Csányi Roland és a csapat is megértő volt velem, amiért nagyon hálás vagyok. A mérkőzéseken amikor számítottak rám, akkor mindig ott tudtam lenni. Ami a folytatást illeti, jövőre majd az asztalos szakmàt kezdem el tanulni Szegeden.
Itt a nyár, vége a szezonnak. Mennyire fogsz foglalkozni a röplabdával a szabadidődben? 
Nagyon sok tervem van, közöttük a kondi termi edzéseimet szeretném folytatni, a családommal és a barátaimmal is szeretnék rengeteg időt tölteni, és persze dolgozni is szeretnék, de egy biztos, hogy nem fogok a röpitől nagyon eltávolodni. Rendszeresen szeretnék lejárni strandröplabdázni, illetve versenyeken résztvenni, valamint tervezzük ismerőseimmel, hogy elmegyünk a női EB-re is, Budapestre.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
Hír
2024. február 27., kedd
Hír
Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com