Jelszóigénylés

A férfi és női csapatunknak is sok tanulsággal szolgált a Vidux kupa

Megosztás:
Megjelent: 2023. szeptember 18., hétfő
Bizakodásra adhat okot mindkét együttesünk tegnapi teljesítménye

1 győzelemmel és 1 vereséggel zárta férfi és női felnőtt csapatunk is a vasárnapi IV. Vidux Kupát. Milodanovics Andrea és Berkes Zoltán vezetőedzők is egyetértettek, hogy ez a torna sokat segített nekik abban, hogy meglássák a javítandó hibákat, és megtudják, milyen reális elvárásaik lehetnek a csapatukkal szemben.

Remek hangulatban telt vasárnap az immár 4. alkalommal megrendezett Vidux kupa. A férfiak magabiztosan kezdték a tornát az akkor sok hibával játszó Kecskemét ellen, de az első szett sikere után aztán – ahogy Berkes Zoltán fogalmazott – leült a játék, picit megnyugodtak a fiúk, amelyet a Kecskemét gyorsan ki is használt. Vezetőedzőnk elmondta, tudatosan nem nyúlt bele a játékba, hiszen szerette volna látni, hogy egy csapat hogyan tud felállni egy szorult helyzetből. Ezt játékosaival is egyeztette, így csere nélkül játszották végig mindkét találkozójukat. A Dunaújváros ellen azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, és maximálisan felvették a meccs ritmusát. Ennek köszönhetően sikerült egy szoros találkozót vívni, amely végül szegedi sikerrel zárult.

Hasonlóan teljesített a női csapatunk is, akiknek a Vidux kupa volt az első idei meccsélményük. Ez érződött is az első találkozón a Budaörs ellen, ahol egy picit görcsösen ment még a játék, viszont az UTE ellen már egy igen harcias játékot láthattunk, aminek köszönhetően lehetetlen helyzetekből is sikerült pontot szerezni.

Berkes Zoltán: A játékosokkal megbeszéltem, nem fogok belenyúlni a felállásba. Bátor nyitásokat vártam, és az első játszmában ez nagyon jól is ment. Persze az elején a Kecskemét is sok hibát vétett, viszont utána talán túlságosan megnyugodtunk a jó kezdés miatt, picit beragadtunk, a Kecskemét viszont magára talált. Ekkor is tartottam, hogy nem nyúlok a játékba, mert nekem és a fiúknak is tanulság, hogyan tudunk kijönni vagy épp nem-kijönni egy-egy szorult helyzetből. Pintér Barnabás betegsége miatt a második meccsen a feladó maradt, de a cserék és azok a játékosok játszottak, akik korábban kevés lehetőséget kaptak. Szoros meccset játszottunk a Dunaújváros ellen, de örültem, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok is felvették a meccs ritmusát, kiadtak magukból mindent, és az első játszma gyenge kezdése után sikerült győztesen távozni a pályáról. Úgy vélem, hogy a szoros, éles meccseknek köszönhetően mindkét vendégcsapat jó szájízzel távozott Szegedről. Mi is, hiszen megint sokat léptünk előre, de látszik, hogy sok munka vár még ránk, nagyot kell még lépni a bajnokság kezdetéig, és annak első részében is. De biztos vagyok benne, hogy egyre jobbak leszünk.

Milodanovics Andrea: Ez volt az első meccsünk a szezonban, ez érződött is az első találkozón. Nem találtuk a helyünket, görcsösen játszottunk, és nem tudtuk teljesen azt a játékot hozni, amit valójában tudunk. De ez a torna erre szolgál. Az UTE ellen már sokkal harciasabban játszottunk, lehetetlen labdákat visszahoztunk és lehetetlen helyzetekből szereztünk pontot, amelynek én kifejezetten örültem. Ez a két csapat nagyon jó, így nekem is nagyon jól jött ez a két találkozó, hogy megnézzem, hol járunk, és mik lehetnek a reális elvárásaim a csapattal szemben. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, a játékosokkal és egyben, mint csapattal, mert nagyon szép az, amit elsőre letettek az asztalra. Innen csak felfelé van, és remélem, hogy egy sérülésmentes szezon vár ránk, és elkerülnek minket a problémák. Nagyon várjuk a következő hétvégét, amikor újabb torna vár ránk, aztán pedig jöhet a bajnokság. Készen fogunk állni rá!

IV. Vidux Kupa eredményei:

Vidux-Szegedi RSE (férfi) – Kecskeméti RC 1:2 (25:20)(25:27)(19:25)

Szegedi RSE (női) – BDSE 1:2 (21:25)(18:25)(25:18)

Kecskeméti RC – DKSE 3:0 (25:17)(25:15)(25:14)

BDSE – UTE U21 1:2 (26:24)(22:25)(17:25)

Vidux-Szegedi RSE (férfi) – DKSE 2:1 (22:25)(25:23)(25:18)

Szegedi RSE (női) – UTE U21 2:1 (25:23)(25:23)(20:25)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com